->
Isınma hareketleriyle egzersiz sonrasında yaşanacak ağrı da hafifletilmiş olur ve egzersizden yüksek performans sağlanır.
Omuz egzersizine başlarken omuz duruşu doğru bir pozisyonda olmalı ve omuzları geri ve aşağı döndürerek kürek kemiklerini de birbirlerine doğru sıkmaya çalışın ve göğsün açık kalkık olmasına dikkat edin.
Omuz tendonlarında biriken kalsiyum, çevre dokularda iltihaplanmaya sebep olarak omuz kireçlenmesini meydana getirmekte ve bu soruna en önemli tedavi metodu olarak da omuz kireçlenmesi egzersizlerinin yapılması önerilmektedir. Gelin hep birlikte uzmanlar omuz kireçlenmesine karşı nasıl egzersiz yapılması gerektiğinden bahsetmiş bir göz atalım. Düzenli omuz egzersizleri yaparak omuz kaslarını güçlendirmek, omuzda husule gelen her tür problem durumunda ağrı hissini de azaltacaktır.
Omuz kireçlenmesi için egzersizler
Omuz düzeltme, hareket kabiliyetini arttırma ve üst omuz güçlendirme olarak 3 aşamada yapılması önerilen omuz egzersizleri öncesinde hem sakatlanmayı önlemek hem de kasları çalıştırmak için ısınma hareketleri yapmak gerekir
Hareket kabiliyetini genişletmek için ise ayağa kalkmalı, yere bakacak şekilde eğilmelidir. Ardından sorunlu olan omuzun kolu yukarı kaldırılmalı ve havada daireler çizilmelidir.
Üst omuzları genişletmek için ise, el ağırlıkları veya konserve kutusundan yararlanabilirsiniz. Sorunlu olmayan omuzun tarafında doğru uzanıp sorunlu omuzun kolu yukarı kaldırılmalıdır. Üst kolunuzun dirseğini kalçanıza veya yakınına koyun, üst kolunuz karnınızın üstünde çaprazlama dursun. Bir ağırlık kullanarak üst kolunuzu havaya yavaşça kaldırın, ardın başlangıç pozisyonuna geri indirin. Bakılanlar: omuz kireçlenmesi egzersizleri, kireclenmeye karsi kol harrketleri, koldaki kireçlenmede egzersiz nasıl yapılmalı, omuz eğzersizleri, omuz kireçlenmesine yapılan egzersizler
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.