->
Kulak çınlamasında bu sorunlardan biridir. Sabahları kulak çınlaması ile uyanıyorsanız, önlenemeyecek hastalıklara yakalanmadan doktora danışmak da fayda var.
Sabahları güne keyifli bir şekilde başlamayı hepimiz arzu etsek de bazı sağlık sorunları keyfimizi kaçırabiliyor. Sabahları kulak çınlaması sinir bozan bir sorun olsa da önemli bir problemin habercisi olabilir.
Her hastalıkta olduğu gibi kulak çınlamasında da erken tanı ve teşhis son derece önemli bir husustur
Kulak çınlaması sadece kulağı çınlayan kişi tarafından duyulur. Gürültü yada ıslığa benzetilen şekilde kulaktan ses gelmektedir. Kulak çınlamasının birçok sebebi olsa da, sabahları sürekli çınlayan kulağın nedenleri arasında çene ve diş sağlığında yaşanan sorunlar, kalp ve damar hastalıkları, böbrek hastalıkları, hormonsal bozukluklar, işitme sinirinde meydana gelen bir tümör, işitme kaybının yaşanması, kronik orta kulak iltihaplanması, merkezi sinir sistemi hastalıkları, ilaç kaynaklı zehirlenmeler veya omurilik hastalıkları vardır.
Kulak çınlaması sorunu yaşamak veya bu soruna bağlı hastalıklara yakalanmak istemiyorsanız ıslak saçla dışarıya çıkmamaya, tuzlu yiyeceklerden kaçınmaya, sinir sistemlerini olumuz etkileyen kafein, alkol ve asitli içeceklerde uzak durmaya özen göstermelisiniz. Uzmanlar her gün en az 1 saat sakız çiğnemeyi ve aşırı yorulmamayı öneriyor.
Bir önceki Epilepsi belirtileri ve tedavisi başlıklı konumuzda epilepsi, epilepsi hastalığı ve epilepsi hastalığının belirtileri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: sakız çiğnemenin kulağa faydası, sabahları kulak çınlaması, sakız çiğnemenin kulağa faydaları, omega 3 kulak çınlaması, omurilik kaynakli kulak cinlamasi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.