->
Yediğimiz tüm besinler karaciğer tarafından depolanarak safrada yoğunlaşır. Safrakesesinde toplanan besinler uygun zamanda bağırsaklara boşaltılır. Ancak safrakesesinde oluşan taşlar safranın görevini etkiler ve yaşam kalitesini düşürür. Safrakesesinde bulunan besinler böylece bir süre sonra bağırsaklara boşaltılır.
Safrakesesi olmadan da bir insan hayatına devam edebilir
Yaşamı etkileyen bir organ olmadığı için safrakesesinin alınmasında bir problem yoktur; ancak safrakesesi alınan kişilerde besinlerin sindirilme işlemi kolay olmaz. Safrakesesinde oluşan taşlar yada iltihaplanma nedeniyle bireyler sürekli hastalanır. Hastalarda safrakesesi taşı belirtileri çok fazla değildir. Safra taşı belirtileri genellikle başka sorunlara yorumlanır. Safra kesesinde taş olduğunu anlamak ise uzman bir hekimin işidir.
Safrakesesi taşı belirtileri
Göğsün ön kısmında ağrı hissedilir. Kalbe doğru yayılan ağrılar görülür. Beslenme sonrası karnın sağ üst kısmında da ağrılar meydana gelir. Özellikle ağır ve yağlı yemeklerin yenmesi sonrası bu ağrılar görülmektedir. Kaburgaya yayılan ve mide üzerinde de hissedilen bu ağrılar ayrıca sağ kürek kemiği altında da hissedilmektedir. Ağrı, önceleri hafif başlar ve giderek şiddetlenir. Bazı zamanlarda ağrı ile birlikte bulantı, kusma, ateş, titreme ve sarılıkta görülebilir. Bu tür şikayetlerde hekime başvurmalısınız.
Bir önceki Ayaktaki kemik çıkıntısı tedavisi başlıklı konumuzda ayaktaki kemik çıkıntısı ve ayaktaki kemik çıkıntısı ameliyatı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: safra tasi belirtileri, safradaki taş kalpta çarpıntı yapar mı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.