->
Safra taşının nedenleri nelerdir, safta kesesinde taş neden meydana gelir gelin daha detaylı bir şekilde yazımızın devamından öğrenelim.
Karaciğerin üretmiş olduğu safra sıvısını depolamakla görevli olan safra kesesinde biriken taşlar ciddi bir rahatsızlık hissine sebep olur ve hastalara yaşattığı bu rahatsızlık nedeniyle de yaşam kalitesini düşürerek hayatı zor kılmaktadır. Normal şartlarda safra kesesinin içinde bulunan, kolesterol veya pigmentlerin çökelti oluşturmasından kaynaklı olarak husule gelen safra taşının çeşitli nedenleri bulunmaktadır. Safra taşının oluşmasındaki nedene bağlı olarak bu şikayetlerin şiddeti de değişmektedir.
Safra taşının nedenleri
Sindirim sisteminin bir parçası olan safranın taş ile dolması durumunda iltihap problemleri baş göstermekte ve hastalar ciddi yakınmalardan şikayet etmektedirler
Bilhassa yaşı 30’u geçmiş kadınlarda husule gelen safra taşının nedenleri başında safra yoğunluğunun artması geliyor. Bazı kan hastalıkları, safra yolundaki tıkanıklıklar, kanda bir takım zararlı maddelerin gereğinden çok fazla bulunması safra taşı nedenleri arasındadır.
Aynı zamanda safrada taş oluşmasının nedenleri genetikte olabiliyor. Yakın ailesinde safra taşından şikayeti olan bir bireyin varlığı, sarfa taşına meyilli olmaya nedendir. Aşırı kilo fazlalıkları da safra taşı sebepleri arasındadır. Safra kesesinin yeterli oranda çalışmaması, beslenmede yapılan yanlışlıklar safra taşı nedenidir.
Bir önceki Zihin yorgunluğu tedavisi başlıklı konumuzda beyin yorgunluğu için öneriler ve zihin yorgunluğunun giderilmesi için hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: safra tasi neden olur?, safra tasi neden olusur
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.