->
Çünkü yeni doğan bebeklerin bilirubin seviyesi yüksek olduğu zaman fototerapi denilen florasan ışığı altında ışık tedavisine ihtiyaç vardır. Aksi durumda sarılık tedavisi geciktirilirse ciddi sağlık sorunları ortaya çıkacak ve yaşam kalitesi düşecektir. Peki, sarılık tedavisi nasıl yapılır?
Sarılığın tedavisi
Sarılık yeni doğan bir bebekte husule gelmiş ise, iki hafta içinde kendiliğinden geçer; ancak yinede yeni doğanların doktor kontrolünde tutulması gerekir.
Pek çok rahatsızlıktan kaynaklı olarak kendini gösteren sarılık, bulaşıcı bir rahatsızlık olmamasına rağmen ten ve göz akında sararma, halsizlik, iştahsızlık, idrar renginde koyulaşma gibi belirtilerle kendini ifşa eder. Eklem ağrısı, kısa süreli ateşlenme, karın üst bölgesinde ağrı, mide bulantısı ve kusma gibi belirtileri de bulunan sarılıktan kurtulmak için herkesi uzman bir hekim tarafından tedavi olması gerekiyor
Bu sarılık tedavisi için özel bir yöntemdir ve bu ışık sayesinde bilirubinin idrarda eriyebilecek bir şekle sokulması, vücuttan atılması sağlanır. Yeni doğan sarılık tedavisinde kullanılan bu yöntemin bebeğe hiçbir zararı dokunmamaktadır.
Yeni doğan sarılığın tedavisi için fototerapi yönteminde verilen ışıktan bebeğin gözleri zarar görmesin diye kapatılır. Kimi zaman ciltte kırmızı döküntüler, sık ve sulu dışkılama, bronzlaşma görülebilir, bunların işlemin yan etkileridir ve geçicidir. Sarılık tedavisi esnasında iyi bir beslenme tavsiye edilir. Eğer kan uyuşmazlığı ya da aşırı yüksek bilirubin düzeyi söz konusuysa kan değişimi tedavisine gidilir.
Bir önceki Sarılık belirtileri neler? başlıklı konumuzda sarılığın belirtileri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: yetişkinlerde sarılık nasıl geçer, yetişkinlerde sarılık tedavisi, yetişkinlerde sarılık, sarılık tedavisinde beslenme, yetişkinlerde sarılık nasıl tedavi edilir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.