->
Bu nedenle şekersiz diyabetin belirtileri hissedildiği gibi hastalık tedavi altına alınmalıdır. Şekersiz diyabet hastalığı çok ciddi bir sağlık problemi olmakta, hastada aşırı su kaybı olmasından dolayı ölümüne yol açmaktadır.
Böbreklerin su tutmasını sağlayıp idrar yoluyla aşırı su kaybını önlemede görevli olan ADH hormonun eksikliği ve böbreğin normal miktarda salgılanan ADH’nin uyarılarına yetersiz yanıt vermesinden dolayı husule gelen şekersiz diyabet pek çok hastalığın ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir. Peki şekersiz diyabet hastalığının belirtileri nelerdir?
Şekersiz diyabet hastalığı belirtileri
Şekersiz diyabetin nedeni olan ADH hormonu eksikliğinden dolayı hasta çok sık idrara çıkar. Hastanın sık sık idrara çıkması şekersiz diyabetin en önemli belirtilerinden bir tanesidir
Şekersiz diyabet hastaları günde 20 litre kadar idrar yaparlar. Bu miktar günde 40 litreyi bulursa vücutta aşırı sıvı kaybı oluşur ve hastanın düzenli sıvı almaması durumunda kısa sürede hasta ölümün eşiğine gelir.
Susuzluk duygusu, aşırı su içme isteğinin rahatsız edici boyutlara gelmesi şekersiz diyabetin belirtilerinden olmaktadır. Hastanın gece sık sık idrara çıkması, sürekli uyanıp su içmesi de şekersiz diyabetin belirtileri olarak gösterilmektedir. Hastanın bilinçsiz saldırgan hareketlerde göstermesi şekersiz diyabet hastalığının belirtisidir.
Bir önceki Mesane kanseri belirtileri nelerdir? başlıklı konumuzda mesane kanseri, mesane kanseri belirtileri ve mesane kanserinin belirtileri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: şekersiz diyabet belirtileri, hangi boyutlen diyabete iyigelir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.