->
Serebral Palsi (beyin felci), kasları kalıcı bir şekilde etkilemekte olan, vücudun hareketlerini kötüleştiren, bebeklik ve çocukluk dönemlerin husule gelen nörolojik bir bozukluktan ibaret olan hastalık çeşididir. Serebral palsi hastalığının nedenleri konusunda bilgilenmek, bu hastalığa karşı önlem almak için yazımızın devamına göz atın.
Serebral palsi hastalığı nedenleri
Serebral palsi hastalığı kas hareketlerini engellese de kaslarda veya sinirlerde husule gele bir problemden kaynaklanmaz, sadece beynin kas hareketlerini kontrol enden bölgesinde ortaya çıkan sorundan husule gelir. Denge kurma, yürüme ve el hareketlerindeki zayıflık serebral palsinin bir sonucudur. Serebral palsinin nedenleri bebeklerde ve çocuklarda yürüme, denge kurma ve el hareketlerinde güçlük olması gibi belirtilere yol açacak ve yaşamı zorlaştıracaktır
Serebral palsinin ortaya çıkma nedenleri arasında gebelik döneminde annenin yaşamış olduğu bazı hastalıkların büyük rolü bulunmaktadır. Bilhassa kızamık ve kızamıkçık gibi gebelik döneminde geçirilen döküntülü hastalıklar serebral palsi nedenleri arasındadır.
Serebral palsi sebepleri arasında kullanılan bir takım ilaçlarında payı bulunmaktadır. Ayrıca akraba evlilikleri, doğum esnasında çekilen güçlükler, erken veya geç doğum, bebeğin oksijensiz kalması, doğum sonrası bebeğin geçirdiği yüksek ateşte serebral palsinin nedenleridir. Tüm bunların yanı sıra ikiz veya üçüz doğumlarda da serebral palsiya rastlanır. Kafa travmaları, zehirlenmeler, vitamin eksiklikleri, ağır ve uzun süre geçirilen sarılık gibi pek çok nedeni vardı serebral palsi hastalığının.
Bir önceki Sarılık belirtileri neler? başlıklı konumuzda sarılığın belirtileri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: akraba evliliklerinde serabral palse olur mu, bebeklerdeserebral palsi belirtileri
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.