->
Ses teli felci bazen sebepsiz yere de ortaya çıkmakta ve ciddi ses kısıklığına, nefes alma ve nefes darlığı problemlerine de yol açmaktadır. Ses terapisi ile ses telleri güçlendirilmeye çalışılır. Larengeal elektromiyografi tekniği ile ses teli felcinde cerrahi işleme mi yoksa daha basit tedavi metotlarına mı gerek olduğu da anlaşılmış olur.
Kafa içi, boyun ve göğüs bölgesindeki sorunlardan meydana gelen ses teli felci, larengeal elektromiyografi tekniği kullanılarak ses telini hareket ettiren kasların ölçümü ile tanısı konulmaktadır. Ses teli felcinin çok fazla ilerlemediği durumlarda ses terapisi uygulanır
Ses terapisinin yetersiz kaldığı durumlarda cerrahi işlemlere başvurulur.
Ses teli felci ameliyatında duysal sinir çift taraflı zarar görmüş ise boyun bölgesine delik açılır. Bu işlemin amacı tüketilen besinlerin akciğere kaçmasını önlemektir. Böylece hastanın solunumu garantiye alınmış olur.
Ses teli felci operasyonu genel anestezi altında yapılır. Çift taraflı meydana gelen sorunda lazer kordotomi uygulanmaktadır. Ağızdan yerleştirilen boru sayesinde ses tellerinin görünmesi sağlanır. Hekim mikroskop ve lazer yardımıyla ses telinin kıkırdakla birleşim yerine lazerle dış yana doğru kesi yapar. Hastanın nefes alma sorunu böylece giderilir.
Bir önceki Kronik yorgunluk nasıl geçer? başlıklı konumuzda kronik yorgunluk nasıl tedavi edilir, kronik yorgunluk sendromu ve kronik yorgunluk sendromu tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: Bogazımdakı ses tellerı zarar gordu tedavısı, sestelimde sah tarafta kanser ışık tedavisi gördüm iyi olurmu, ses teli felcin zararlari, kayseri de ses teli felci, ses teli felci ameliyat forum
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.