->
Trafik stresinin sıcakla birlikte arttığını belirten uzmanlar, trafik polislerine ve araç sürücülerine sıcakların insanda fiziksel ve ruhsal dengenin bozulması sonucu algılamanın güçleşmesine neden olduğu uyarısında bulundu. Kamuya hizmet etmek ve ailesinin geçimini sağlamak için kavurucu sıcak altında direksiyon başında çalışmak zorunda olan sürücülerin bir dizi tedbir alabileceği vurgulandı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yaz aylarında zaman zaman sıcaklıkların hayatı olumsuz etkilediği, sıcaklardan en çok etkilenenlerin başında kamu hizmeti yapan şoförlerin geldiği belirtildi.
Bol su içip, yağsız gıdalar tüketilmeli
Trafiğe çıkan tüm sürücülerin sıcaklığın had safhaya ulaştığı bugünlerde uzmanların önerilerine daha çok kulak vermelerinin istenildiği açıklamada, “Zaman zaman güneşin altında 40 dereceyi bulan sıcakta şoför esnafımızın trafiğe çıkmama gibi bir lüksü bulunmamaktadır.
Meteoroloji, hafta sonundan itibaren ülke genelinde hava sıcaklığının hissedilir derecede artmasının beklendiğini açıkladı
Gün boyu direksiyon başında çalışmak zorunda olduğundan dolayı da büyük tehdit altındadır. Sıcak, insanda fiziksel ve ruhsal dengenin bozulması sonucu algılamanın güçleşmesine neden olmaktadır. Aşırı sıcakların kazaları da artırdığı gerçeği göz ardı edilmemelidir.
Araç sürücüleri bol bol su içmeli, hafif, yağsız ve bol sulu yiyecekler tüketmeli. Açık renkli ve pamuklu giysiler giymeli. Tatil mevsimi nedeniyle şehirler arası yollarda trafik yoğunluğu artıyor. Yorgun, uykusuz ve alkollü araç kullanılmamasına dikkat edilmeli. Uzun yolda sık sık mola verip hem aracınızı, hem de kendinizi dinlendirin. Kesinlikle hatalı sollama yapmayın. Gideceğiniz yere zamanından önce değil, sağlıklı ve kazasız olarak gitmeyi hedefleyin.” ifadeleri yer aldı.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün açıklamasında, araç sürücülerinin araç içerisinde sıcaktan etkilenmemek için yapmaları gerekenlere de dikkat çekildi. Sıcaktan konsantrasyonunu kaybedebilecek diğer sürücülere karşı önlem almak açısından araba kullanırken etraftaki araçlarla mesafe bırakılması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada; klimalı araçlarla iyi soğutularak yola çıkılması gerektiği belirtildi.
Sürücünün sıcak bir araçta rehavete kapılabileceğine işaret edilen açıklamada, “Aracın derece göstergesine dikkat edin ve radyatörün su kaynatma riskine karşı yanınızda bir şişe su bulundurun. Eğer radyatöre su eklemeniz gerekiyorsa o zaman kapağını açmadan önce soğumasını bekleyin.
Gözünüzün kamaşmasını önlemek için güneşliğinizi indirin. Ama bunu seyir halindeyken ani bir hareketle değil de araca bindiğinizde yapın. Uzun bir yolculuğa çıkmadan aracınızı baştan aşağıya kontrol etmeniz özellikle sıcak havalarda çok daha önem kazanır. Sıcak havalarda aracınızdaki su seviyesi düşer, lastikleriniz daha kolay zarar görebilir ve aracın ön camına sinekler yapışır.” denildi. Bakılanlar: araba kullanma ipuçları
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.