->
Mütenevvi nedenlerden ötürü husule gelen siğiller nasıl geçer işte cevabı…
Yetişkinde çıkan bir siğile oranla çocuklarda çıkan siğiller daha hızlı bir şekilde geçmektedir. Hele ki topuk bölgesinde bulunan siğiller yürümeyi etkilemektedir. Bazıları da bulundukları bölgede enfeksiyon oluşmasına sebep olurlar. Pütürlü ve sert bir dokusu bulunan siğiller başta tırnak çatlağı olmak üzere çeşitli sorunlara yol açmaktadır.
Vücudun herhangi bir yerinde apansız çıkan siğiller gerekli şekilde tedavi edilmediklerinde sürekli karşı karşıya kalınabilen bir durum olmakta ve bazıları kanser riski taşıdığından dolayı tehlikeli oldukları için en doğru şekilde siğil tedavisi yapılmalıdır
Siğil tedavisi için siğilin bulunduğu bölge ve siğilin türü göz önünde bulundurularak gerekli işlemler uygulanmaktadır. Aynı zamanda hastanın yaşı da göz önünde bulundurulur ve çocuklarda çıkan siğiller için daha basit yöntemler seçilir.
Çocuklarda çıkan siğiller için klasik ilaç tedavisi olan salisilik asit içerikli bir ilaç kullanılır. Bu ilaç düzenli olarak ara verilmeden kullanılırsa siğil geçer.
Yetişkinlerde çıkan siğiller için ise dondurma tedavisi uygulanır. Birkaç seanslık dondurma tedavisi ile siğiller iz kalmadan geçer. Eğer ki dondurma yöntemi siğilin geçmesi için yeterli olmadıysa yakma ve lazer tedavisine başvurulur.
Bir önceki Cilt hastalığı Mantar enfeksiyonu ve Tedavi yöntemleri başlıklı konumuzda cilt hastalıkları hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: gözdeki siğil nasıl geçer, topukta cikan mantar nasil olur, kafada cikan siğil, kafada çıkan siğil nasıl geçer, kafada siğil
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.