->
Peki hastalar sinüzit ameliyatı sonrası nelere dikkat etmeli, çabuk iyileşmek için neler yapmalıdır?
Sinüzit ameliyatı sonrası hastalara bir haftalık dinlenme önerilmektedir. Başarılı geçen bir sinüs ameliyatı sonrası hekiminin tavsiyelerinden asla dışarı çıkmamalı ve hekiminiz ne derse koşulsuz yerine getirmelisiniz. Sinüsler burun çevresinde yer alan, her biri burun deliğine açılan boşluklar olduğundan nezle gibi hafifsediğimiz burun akıntıları sinüslerde iltihaplanma ve tıkanmalara yol açarak kimilerinde ilaç kullanımı ile geçen bir sorun olmakta, kimilerinde de cerrahi işlemden başka bir hale çare olmadığı için sinüzit ameliyatına başvurulur. Söz konusu sizin sağlığınız olduğu için hekiminize güvenmeli ve elinizden gelenleri yapmalısınız.
Sinüs ameliyatının ardından hekiminizin reçetelemiş olduğu antibiyotik ve ağrı kesicileri gerektiği durumlarda kullanmaktan kaçınmayın.
Daha çok kış aylarında tutulduğumuz üst solunum yolu enfeksiyon hastalıkları ne kadar basit bir sorunmuş gibi görünse de, aslında sinüsleri etkileyerek sinüslerin kapanmasına ve böylece de sinüzit sorunu ile karşılaşmamıza neden olmaktadır
Operasyon sonrası yüzünüzdeki şişliğin geçmesi biraz zaman alır. Bu zamanı hızlandırmak istiyorsanız buz torbası kullanın. Ayrıca yüksekte (2-3 yastık kullanarak) yatmaya da özen gösterin. Sinüzit ameliyatı sonrası ağrı hissedilmesi oldukça normaldir. Bu ağrılarının şiddetli olmaması ve başka sorunlarında eklenmemesi için kendinize oldukça dikkat etmelisiniz.
Sinüzit operasyonu çok ağır bir operasyon değildir. Ancak her ameliyatta olduğu gibi bazı riskleri ve ameliyat sonrası bir takım şikayetleri bulunur. Dinlenmeye,ilaçlarınızı hekiminizin önerdiği şekilde kullanmaya, kontrollerinizi ihmal etmemeye çalışırsanız kısa bir süre de tüm sorunların üstesinden kolayca gelebilirsiniz.
Sinüzit ameliyatı sonrası kanamada normaldir. Hastaların birçoğunda operasyon sonrası burun kanamaları ortaya çıkar ve yaklaşık 10 gün sürer. Bunun için tampon kullanılır. Tampon bir süre sonra hekim tarafından çıkartılacaktır. Hapşırma ya da öksürme sonucu aşırı kanama olursa hemen doktorunuza başvurun. Ayrıca sinüs ameliyatı sonrası ağır yemekler yememeli, sıcak içecekler içmemelisiniz.
Bir önceki Böbrek ağrısına ne iyi gelir? başlıklı konumuzda böbrek ağrısı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: sinuzit aldirma, Sinüzit Ameliyati, sinüzit ameliyatı kaç saat sürer, sinuzit ameliyati sonrasi kanama, sinüs ameliyatı sonrası kanama
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.