->
Kesinlikle sivilceler sıkılmamalıdır. Yoğunlukta ergenlik dönemlerinde sıkça karşılaşılan bir durumdur sivilceler.
Sivilceler, cildimizde var olan mikropların toplanarak çeşitli yağ hortumlarından çıkmasıyla oluşan kötü görünümlerdir. Kötü bir görüntü sergileyen sivilcelerden kurtulmanız için sizlere önemli önerilerde bulunuyoruz…
Yüzünüzde çıkan çeşitli sivilcelerin tedavisini asla kendiniz yapmamalısınız. Vede sıkıntı verici bir durumdur sivilcelerin verdiği kötü görüntü
Çünkü sıkılan sivilceler, bireylerin sivilceyi dibe doğru itmeleriyle beraber yaptıkları patlatma sonucunda mikropları etrafa yayabilmektedirler. Bu da maalesef tekrar sivilce problemini meydana getirebilir.
Sivilcelerin temizlenmesi, tedavisi için bu konuda uzman olan, doktor olan kişiler yardımıyla ya da onların denetlemesiyle yapılması gereken bir tedavi türü olacaktır. Onun dışında bireyin kendisinin sivilcesini sıkması sonucunda ilerleyen zamanlarda sivilce izinden kurtulamaması problemi de meydana gelebilir.
Sivilceden kurtulmak için çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Klasik olarak çeşitli sürme yöntemiyle ilaçlar kullanılmaktadır. Sivilcelerin bulunduğu bölgelerde kullanılan bu ilaçlar, sivilcenin mani olduğu yağ tabakasını açma da yardımcı olarak sivilce problemini de giderir.
Çeşitli sivilce sorunlarını ciltte meydana getiren mikropların cildinizden gitmesi için de antibiyotik üzerine üretilmiş jel ya da kremler yine kullanılarak sivilce problemleri giderilmektedir. Yağlanma problemlerini azaltan çeşitli krem türü kozmetik ürünler de yine tedavi yöntemleri içerisindedir.
Günümüzde sivilce sorunu olan bireylerin genelde yüzlerinin yoğun şekilde yağlı olduğunu biliriz. Böyle durumlarda yüzün temiz tutulması için yüzün bol bol yıkanması doğru bir kavram değildir. Sivilceli ciltlerin günlük olarak 2 defadan fazla ciltlerini temiz tutmak için yıkamaları yanlış bir durumdur. En fazla 2 defa yıkanmalıdır. Sabun yerine sabun bezleri ya da cildi temizleyen jeller kullanım konusunda yardımcı olabilir.
Ayrıca sivilcelerinizi temizlemek için cildinizi temiz tutmanız açısından kullanacağınız nemlendiricinin de “sivilce yapmaz” şeklinde bir uyarının olmasına da dikkat etmelisiniz. Ve nemlendiricinin yağsız olmasına dikkat edin.
Bir önceki Cilt’deki delik gözenekler nasıl kapatılır başlıklı konumuzda cilt bakımı ve yüz bakımı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: sivilceler, sivilcelerin gitmesine ne iyi gelir, yuzdeki sikinti sivilceler, evde sivilce izinden nasıl kurturulur, siilce ve ruh sağlığısiilce ve ruh sağlığısiilce ve ruh sağlığı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.