->
Bağışıklık sistemindeki bir sorun yüzünden bir çeşit vücut proteini olan kollajenin gereğinden fazla miktarda salgılanması durumunda, bu protein vücudun dokularında birikmeye başladığı için skleroderma hastalığının meydana geldiği düşünülmektedir. Bir hayli ciddi olan bu skleroderma hastalığının tedavisi var mıdır, varsa nasıl tedavi edilir, merak konusu.
Skleroderma hastalığı tedavisi
Sklerodermanın tedavisi var mı?
Aşırı kollajen üretiminden kaynaklı olan skleroderma hastalığında, kollajen üretimini durduracak ya da azaltacak bir yöntem bulunmadığı için, skleroderma hastalığı ne yazık ki tedavi edilemiyor. Ciltte kalınlaşma, cilt renginde değişiklik, cilt üzerinde farklı değişiklikler, gözlerin tam kapanmaması, ağzın tam açılmaması, parmaklarda özellikle sabahları şişlik ve ağrı olması, elin yumru yapamaması, vücut kıllarının dökülmeye başlaması gibi belirtileri bulunan skleroderma hastalığı günümüzde nadir görülen hastalıklar arasındadır. Skleroderma hastalığı eğer erken evrelerde fark edilirse, belirtilere yönelik tedaviler uygulanabilir
Skleroderma tedavisi için mucize bir ilaç henüz geliştirilmediğinde, kollajen salgılanmasının nasıl azaltılıp, durdurulacağı konusunda fikir sahibi olunmadığından, skleroderma tedavisi için egzersiz ve cilt bakımı önerilmektedir. Bilim insanları skleroderma hastalığının tedavisi için halen araştırmalarını sürdürmekteler.
Bir önceki Malign melanom neden olur? başlıklı konumuzda malign melanom ve malign melanom kanseri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: skleroderma düsunceleri, sklerodermada beslenme, sklerodermada egzersiz, skleroderma hastalarinda dis agrisi icin hangi antibiotik kullanilir, skleroderma hastalığı ölümcülmüdür
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.