->
Spinal anestezi omurilik etrafındaki dura adı verilen zarın içine anestezik ilaç verilerek uygulanır ve bu yöntemde hastalar uyanık olmalarına rağmen hiçbir ağrı ya da acı hissetmezler. Çünkü ek doz imkanı olmayan spinal anestezi sonrasında hastalar baş ağrısı çekerler.
Hastaların belden aşağısına uygulanacak olan cerrahi operasyonun mütenevvi nedenlerden dolayı durumunun genel anestezi için uygun olmaması ya da hekimin genel anesteziye gerek görmemesi durumunda spinal anestezi uygulanmaktadır.
Spinal anestezide yan etkiler
Spinal anestezide anestezi ilacı tek seferlik verilmekte ve etkisi hemen başlayıp kısa sürede de geçmektedir. Spinal anestezinin en büyük dezavantajı da budur
spinal anestezinin bir yan etkisi olan baş ağrısının nedeni de, başın dik tutulmamasından dolayı kafa içi kraniel basıncın artmasıdır.
Özellikle de spinal anestezinin yan etkileri genç hastalarda daha fazla hissedilir. Spinal anestezide baş ağrısının yanı sıra görülme ihtimali bulunan diğer yan etkiler ise mide bulantısı, tansiyonun düşmesi, baş dönmesi, solunumda yetersizlik gibi durumlardır. Spinal anestezide iğnenin kırılma ihtimali ya da yanlış damar içine enjeksiyon yapılma riski de bulunmaktadır.
Bir önceki yazımız olan Spinal anestezi sonrası baş ağrısı nasıl geçer? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: spinal anestezi yan etkileri, spinal anestezi yan etkileri nasıl geçer, spinal anestezi yan etkileri nelerdir, spinal anestezinin tehlikeleri, spinal anestezinin yan etkileri ne zaman geçer
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.