->
Hele birde tüp bebek tedavisi başarısızlıkla sonuçlanırsa ailelerin stresine birde üzüntü eklenecek ve tüp bebek tedavisinde neden başarısız oldukları gibi sorular da kafalarda yer alacak.
Normal şartlarda bebek sahibi olamayanların başvurmuş olduğu tüp bebek uygulamasında her zaman başarı elde edilemediği için tüp bebek tedavisi aileler için başlı başına bir stres olmaktadır. Güvenç Karlıkaya tüp bebek neden başarısızlıkla sonuçlanır sizler için açıkladı:
Tüp bebek tedavisinde başarısızlık nedenleri
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Peki tekrarlayan tük bebek tedavisinde neden başarı elde edilemez? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr
Dr. Güvenç Karlıkaya’ya göre tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında tedaviden olumlu sonuç almanın yöntemi, modern tıp teknolojisi ile sebebin araştırılması ve sebebe yönelik yine modern tıp teknolojisi ile tedavi uygulanmasıdır.
Ekseri üç kez uygulanan tüp bebek tedavisinde iyi kalitedeki embriyo transferine rağmen veya toplamda on ve daha fazla sayıda embriyonun transferine rağmen hamilelik söz konusu değil ise, bu duruma tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı denmekte ve tekrarlanan tüp bebek başarısızlığının mütenevvi sebepleri bulunmaktadır. Uzman Hekim Karlıkaya’ya göre gebelik oluşum mekanizmaları tek bir parametre ile açıklanamayacak kadar mudil bir durumdur. Bu nedenlerin kesn olarak anlaşılabilmesi için çiftlerin her ikisininde detaylı bir incelemeden geçmesi gerekir.
Tüp bebek tedavisi neden başarısız olur?
Tüp bebek neden başarısız olur sorusunu ise, uzman hekimimiz birincil, ikincil ve üçüncül sebepler olarak açıklıyor.
Birincil sebepler: Gebeliği husule getirmesi beklenen embriyonun genetiğinin bozulması, yumurtanın gelişim aşamasında kullanılan bir takım ilaçların uygunsuz olması, kültür ortamının yetersizliği, embriyo dış zarının kalınlaşmasıdır.
İkincil sebepler: doğumsal rahim iç duvarı bozukluğu, rahim içinde husule gelen polip ve myomlar, kürtaj ve enfeksiyon sebepli rahim içi duvarının yapışıklığı, rahim içinde pıhtılaşma, kadında genetik ya da sonradan oluşan savunma mekanizması bozukluklarıdır:
Üçüncül sebepler: Çikolata kisti, daha önceden geçirilen karın içi operasyonları sonrası tüplerin tıkanması ya da şişmesi gibi nedenlerdir.
Bir önceki Doğum şekline kim karar vermeli? başlıklı konumuzda ağrısız doğum, doğum ve doğum sancısı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.