->
Bu tedavi yöntemi sayesinde günümüzde hasretini çektiği bebeğe kavuşanların olduğu kadar kavuşamayanlar da bulunuyor.
Son dönemlerde uygulama sıklığı bir hayli fazlalaşan tüp bebek tedavisi, normal şartlar altında bebek sahibi olamayan çiftlerin her ikisine ait üreme hücrelerinin farklı yöntemlerle döllenmesi işlemine denilmektedir. Bazı durumlarda sorunsuzca ilk uygulamada ya da birkaç kez uygulamada çiftler bebeklerini kucaklarına alsalar da, bazı faktörler ne yazık ki yöntemin başarısız olmasını da sağlayabiliyor. Yapılan araştırmalar sonucu elde edilen bilgilere göre tüp bebek tedavisinin başarı oranı %50′dir. Peki tüp bebek tedavi uygulamasının herhangi bir zararı var mıdır?
Tüp bebek tedavisinin zararları
Tüp bebek yönteminin amacı, normal yollarla gebe kalamayan kadınların gebeliklerini sağlamaktır
Farklı teknik ve metotlarla uygulanan tüp bebek tedavisi basit bir süreç olmadığı için, çiftlerin sabırlı olmaları gerekir. Uygulamada aynı zamanda bir takım ilaçlar da kullanılır ve bu ilaçlar ne yazık ki bazı kişilerde çeşitli sıkıntılara yol açabilir. Peki nedir bu sıkıntılar. İşte sizlere tüp bebek uygulamasında karşılaşma riski bulunan zararlar.
Tüp bebek tedavisinin zararları
Kimi zaman olumsuz sonuçlarda doğurabilen tüp bebek uygulaması kadınların yumurtalıklarında aşırı büyümeye sebep olabilir. Ayrıca yumurtalıklarda aşırı büyümenin husule gelmesinin yanı sıra yumurtalık kanseri olma riski de bulunur. Döllenmiş embriyonun genetik yapısında bozukluklar, doğmuş olan bebeğin erken yaşlanma belirtilerine sahip olması, yumurtalıkların zedelenmesi gibi sıkıntılar husule gelebilir.
Bir önceki Doğum şekline kim karar vermeli? başlıklı konumuzda ağrısız doğum, doğum ve doğum sancısı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: tup bebek yaptirmanin zararlari, tüp bebek zararlı mıdır, erken yaşta tüp bebek yaptırmanın sakıncaları, tûp bebegin zararlari neler, tup bebek ilaclari sagliga zararlimi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.