->
Akıntının asidik olma özelliği sayesinde bu bölgede husule gelme ihtimali bulunan hastalıkların ana kaynağı olarak belirlenen bakterilerin ve mantarların üremesi mümkün değildir.
Aşırı vajinal akıntı nedenleri
Asit ortamı koruma görevi ise yumurtalık hormonları sayesinde laktobasillere verilmiştir. Akıntı, asidik bir yapıdadır ve sağlıklı olarak garçekleşmesi için asidik bir ortama ihtiyacı vardır.
Her kadında görülen vajinal akıntı oldukça normal bir durumdur. Ancak vajinal akıntının yapısında değişiklik ya da çoğalma söz konusu olduğunda, vajinal akıntının sağlıklı olmasından bahsedilemez
Eğer kadınsal hormonlarda menopoz ya da diğer hastalıklar sebebiyle azalma söz konusu olursa, laktobasil asidik ortamı koruyamaz, bu sebeple bakteriler ve mantarlar bu bölgede rahatlıkla çoğalıp yaşamaya başlarlar. Bu durum sonucunda vajinal enfeksiyonlar oluşur ve akıntının şiddeti hem artar hem de yapısında değişiklik meydana gelir.
Hastalık yapıcı mikroorganizmaları öldüren laktobasil, kadınsal hormonların azalması ya da bir takım rahatsızlıkların husule gelmesiyle azalacağı gibi, rahmin iç kısmını sabun ya da lifle yıkamak gibi yanlış davranışlar sonucunda da azaltmakta hatta yok olmaktadır. Böyle bir hata yapıldığında laktobasiller ölür ve enfeksiyon gelişimi ortaya çıkar.
Düşük yapan kadınlar, gebeler, yaşlı kadın hastalar ve AIDS hastaları gibi bağışıklığı baskılanmış olan kişilerde de kadınsal hormonların azalması sebebiyle şiddetli vajinal akıntı görülebilir. Vajinal akıntının şiddetlenmesinde, kaşıntı yapmasında ya da koku yaymasında östrojen hormonunun azalmasının da payı bulunmaktadır.
Bir önceki Emboli Hastalığı Ve Emboli Hastalığı Belirtileri Ve Tedavisi başlıklı konumuzda emboli hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: akıntının azalmasının nedenleri, aşırı akıntı nedenleri, akinti azalmas, akinti azalmasi belirtisimidir, akıntı neden azalır
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.