Vücudun hastalık uyarıları

Vücudun hastalık uyarıları
Sağlıklı yaşam konusunda araştırmalarıyla ünlü Londra’daki Kine College Hastanesi Yaşlanma Bilimi Enstitüsü’nde araştırmalarını yürüten Prof. Dr.
Uzmanlar sonunda vücudun sağlık haritasını çıkarttılar. Londra’daki Kine College Hastanesi Yaşlanma Bilimi Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırma, vücudumuzun bize hayatımızı kurtaracak tam 16 ipucu verdiğini ortaya koydu…
Tırnak, göz, nefes… Vücudumuzun bize fark ettirmeden sağlığımızla ilgili önemli ipuçları verdiği anlaşıldı. Robert Bale, “Sadece parmaklarınızın uzunluğu bile sizin sağlığınız hakkında kayda değer bilgi sahibi olmamızı sağlıyor aslında
Siz de vücudunuzla ilgili önemli detaylara; dikkat ederek sağlığınızı koruyabilirsiniz ” dedi.
Prof. Bale’ye göre, tırnaktan gözlere, doğum kilosundan avuç içine kadar vücuttaki her şey birer gösterge. İşte bedeninizi tanımaya ve sağlığınızı test etmeye yaracak 16 ipucu.
Nefesinizi sayın
Eğer dakikada 15 kez ve daha altında nefes alıp veriyorsanız sağlıklı ciğerlere sahipsiniz demektir… Eğer 25 kez nefes alıp veriyorsanız o zaman sağlığınıza dikkat etmelisiniz.
Gözler kalbin aynası
Aynada gözlerinizden birine bakin. İris’in etrafında beyaz bir daire varsa kolesterol seviyeniz yüksek anlamına geliyor. Bu aynı şekilde yaklaşan kalp sorunlarının da en büyük habercisi.
Hafıza kontrolü
Bir tepsinin üstüne rastgele 10 eşya koyun. Tepsiye sadece 10 saniye bakın. Kaç tanesini hatırlayabildiniz? İyi bir hafızanızın olması Alzheimer’le karşılaşma riskinizin daha az olacağı anlamına geliyor.
Görünüş
Gözünüzün hemen altında elmacık kemiğiniz üzerine bir cetvel yerleştirin. Sonra cetvelin üstüne bir kredi kartı yerleştirin kartı en rahat okuduğunuz uzaklığı ölçün. Ne kadar yakına gelirse gelsin kartı rahat okuyabiliyorsanız göz sağlığınız o kadar iyi.
Çizgide yürümek
Yere bir metre uzunluğunda bir çizgi çizin. Üzerinde rahat yürüyebiliyorsanız, vücudunuzun koordinasyonu iyi işliyor demektir.
Tırnaklar
Tırnaklarınıza dikkatle bakın. Eğer hafif mavilik ya da; morluk görürseniz bu bir kalp hastalığıyla karşı karşıya olduğunuz anlamına gelebilir. Tırnaklarınızın aşırı kalın olması ya da üstlerinde tümsekler olması da nefes alma hatta akciğer sorununu akla getirir.
Avuç içleri
Avuç içlerinize dikkatle bakın. Eğer kırmızı ve lekeler varsa karaciğeriniz sinyal veriyor olabilir.

Kaslar
Sırt üstü yatın. Bacaklarınız dümdüz olsun. Bir bacağınızı havaya kaldırın. Bir kişinin ayağınıza bastırmasını isteyin. Eğer bacağınız yere düşüyorsa, kaslarınız da bir zayıflık olduğu anlamına geliyor.
Tiroit sorunu
Kollarınızı yere paralel olarak tam karsınızda birleye uzanıyormuş gibi uzatın. Ellerinize dikkat edin. Eğer elleriniz bu pozisyonda titriyorsa o zaman tiroit olma riskiniz çok.
Doğum kilonuz
Annenize kaç kilo doğduğunuzu sorun. 3 kilonun altında doğmuşsanız kalp sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.
Kalın bel
Vücut şekliniz elmaya benziyorsa, yani yağlarınız belinizin çevresinde toplanıyorsa, kalp sorunu yaşama riskiniz daha fazla.
Tuvalet sıklığı
Her 3 saatte bir tuvalete birden çok gitme ihtiyacı hissediyorsanız, diyabet sorununuz olabilir. Diyabetin en erken alarmlarından biri sık tuvalete gitmektir.
Nabız
Nabzınız ne kadar yavaş atıyorsa o kadar uzun yaşayacaksınız demektir. Yani nabzınız 70′in altındaysa sağlıklısınız anlamına geliyor.
Dişler
Dişlerinizi fırçalayın eğer dişleriniz kanıyorsa, kalbiniz tehlikede demektir.
Parmak uzunluğu
İşaret ve yüzük parmakları aynı uzunlukta olan kişilerin kalp krizi geçirme riski daha fazla.
Ayak bileği
Başparmağınızla ayak bileğinizin arka kısmına bastırın. Eğer bastırdığınız noktada çok fazla çukurluk oluşuyorsa, o zaman kalp, akciğer, böbrek sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz demektir. Bu durumda bir uzmana danışmakta yarar var…
Bir önceki Bakterilere karşı süper antibiyotik geliştirildi başlıklı konumuzda antibiyotik, bakteriler ve hasta olmak hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: tuvalete çıkma sıklığı

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.