->
Yaz ishali de bu sorunlardan bir tanesi olmakta ve hayati önem taşıması bakımından da bu rahatsızlığa karşı tetikte olmakta yarar var.
Yaz mevsimi gelince sağlığımızı tehdit eden mütenevvi sorunlarda kapımıza dayanmaktadır. Uzmanlar yaz ishallerinden korunmak için kişisel temizliğe önem verilmesini ve bilinmeyen sularında tüketilmemesini önermekteler.
Yaz mevsimi ile birlikte artan yaz ishali, mikroplardan, kullanılan bir takım ilaçlardan, hormonal rahatsızlıklardan, çeşitli mide ve bağırsak sorunlarından, tümöral durumlardan ve hava sıcaklığında ani değişimler olmasından kaynaklı bir rahatsızlıktır. Ancak bu sorun en çok mikroplu suların içilmesi ve mikroplu sularla gıdaların yıkanmasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca yaz aylarında vücudun terlemeden dolayı su kaybetmesinden ötürü suya ihtiyaç duyması, aşırı su tüketilmesi yaz ishalinin bir diğer nedenidir
Tüm ishal çeşitleri gibi yaz ishalinin belirtileri de dışkılama sayısının artması ve su gibi olmasıdır. Dışkı vasfının değişmesi yaz ishalinin en belirgin belirtisidir. Dışkı cıvık ve patates püresine benzer görünümde olabildiği gibi sümüksü, iltihaplı olarak ta görülür.
Aynı zamanda karın bölgesinde hissedilen ağrılarda yaz ishal belirtileri arasındadır. Bulantı, ateş, karnın burulmuş gibi hissedilmesi, dışkılamanın kanlı olması ve dışkılama sonrası tam bir rahatlama sağlanamaması da yaz ishalinin diğer belirtileri arasındadır.
Bir önceki Varis nedir nasıl bir tedavi gerekir başlıklı konumuzda varis neden olur, varis nedir ve varis tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.