->
Zatürrenin tedavisi
Hastalığın şiddetine göre zatürrenin tedavi yöntemlerinden hangisinin uygulanacağına karar verilir e hastalığın seyrine uygun olarak zatürre tedavi edilmeye çalışılır. Bu tedavi yöntemleri zatürre hastasının rahatlamasını ve kısa sürede zatürreden kurtulmasını sağlar. Zatürre tedavisinde hastalık eğer erken dönemlerde ise antibiyotik ilaç ve balgam yumuşatıcılar kullanılır. Sancı, yüksek ateş ve öksürük gibi başlıca belirtileri bulunan zatürre hastalığının tedavisinde nasıl bir yol izlenir, zatürrenin tedavisi nasıl yapılır uzmanların yaptıkları açıklamalardan yola çıkarak sizlere zatürre nasıl tedavi edilir başlığı altında bu sorulara yanıt verdik.
Zatürrenin ortaya çıkmasında virüs, bakteri ve mantar gibi mikroorganizmaların rolü bulunmakta ve zatürre tedavisi için bu mikroorganizmaların ortadan kalkmasına yönelik tedavi metotları uygulanmaktadır
Zatürrede ilaç tedavisi , enjeksiyon yoluyla ya da ağızdan verilerek uygulanır ve yaklaşık 3 gün boyunca da hastalık sürekli kontrol edilir.
Ağır seyreden zatürrenin tedavisinde ise hasta yatılı tedavi altına alınır ve hastanede 10 günlük bir tedavi uygulanır. Bu süre zatürre hastalığının tedaviye verdiği yanıta göre azalır ya da kısalır ve eğer gerek görülürse oksijen desteği ile hastanın solunumunun kolaylaştırılması sağlanır. Damardan uygulanan antibiyotik tedavisi de zatürrenin tedavi yöntemleri arasındadır. Zatürre hastalığı ölüme yol açan tehlike bir hastalık olduğu için mutlaka zatürre aşısı vurulmalı ve aşı ihmal edilmemelidir.
Bir önceki Zatürre neden olur? başlıklı konumuzda zatürre nedenleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: zature nasil gecer, zatürre tedavisinde beslenme, zatürre hastalığı nasıl geçer, zatürre nasıl atlatılır, zatürre evde nasıl tedavi edilir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.