->
Zekamız sahip olduğumuz genetik bir zenginliktir, lakin bazı durumlar sonucunda zihin yorgunluğu yaşayabilir ve çözüm üretme ihtimalimizde elimizden alınmış olur. Uzun saatler boyunca ders çalışmak, elektronik cihazlarla çok fazla iç içe olmak ve uykusuzluk da zihin yorgunluğuna yol açmaktadır.
Zihin yorgunluğunun nedenleri
Zihin yorgunluğunun nedenleri başında stres ve yoğun iş temposu gelmektedir. Peki hangi durumlarda zihin yorgunluğu ile karşılaşır, zihin yorgunluğu neden meydana gelir, zihin yorgunluğunun sebepleri nelerdir işte bu soruların yanıtına yazımızın devamında yer verdik.
Karşılaşmış olduğumuz tüm sorunları üstesinden gelmek için gereken çözüm ihtimallerini zihnimizi kullanarak üretir ve üretilen çözümlerin doğruluğuna da yine zihnimiz ile karar veririz
Havasız ve küçük ofislerde çalışmak, baz istasyonları, alkol, depresyon, tiroid hormonu yetersizlikleri de zihin yorgunluğunun sebepleri arasındadır.
Uzun süre cep telefonunda konuşma, B-12 vitamin eksikliği, bir takım ilaçlarda zihin yorgunluğuna neden olmaktadır. Zihin yorgunluğu kansızlık gibi şikayetlerden de kaynaklı olarak husule gelebiliyor. Tüm bu zihin yorgunluğu nedenlerinden uzak kalmanız durumunda zihin yorgunluğunuz geçecektir. Ayrıca zihin yorgunluğunun nedenlerinden uzak kalmak kadar, kendinize huzurlu vakitler ayırmayı da ihmal etmeyin.
Bir önceki Zatürre neden olur? başlıklı konumuzda zatürre nedenleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.