13 Adımda Bebeğinizin Zekasını Arttırın

13 Adımda Bebeğinizin Zekasını Arttırın
Bir araştırmaya göre, 40 yaş üstü erkeklerin dünyaya getirdiği çocuklarda otizm riski 6 kat artıyor.

1) Genç baba olmaya çalışın
Araştırmalara göre bir çocuğun zekasını belirleyen en önemli unsur, genler. Ancak genleri bebeğe aktarmak da dikkat istiyor. Çünkü 30 yaşından itibaren, erkeklerin spermlerindeki DNA’da hata oranı artıyor. Yani anne-babanın zekası

2) Doğru beslenin
Yaşamının ilk yılında anne sütüyle beslenen bebeğin zekası, mama ile beslenene göre daha yüksek. Aynı zamanda bol Omega 3 yağ asidi (balıkta var) tüketen bebek ve çocukların zekası da bu gıdayı almayanlara oranla daha yüksek.
3) Uyusun da büyüsün
Sadece büyümesi değil, akıllı olması için de uyku gerekli. Uyku, beynin dinlenme ve gelişme dönemi. Örneğin, ilkokul çağındaki bir çocuk günde 9 saatten az uyursa öğrenme kabiliyeti ciddi anlamda düşüyor.
4) Hareket edin, oksijen alın
Hamilelerin günde 30 dakika yürüyüş yapması, yapmayanlara oranla IQ’su daha yüksek bebeklerin dünyaya gelmesine yardımcı oluyor. Anneler gibi, çocukların da temiz ve açık havada oynaması, yeni beyin hücrelerinin oluşumunda çok etkili.
5) Ona okuyun ki o da okusun
Özellikle 9’uncu aydan itibaren kitap okunan çocukların okul başarısı artıyor. Üstelik, kitap okuma eğilimleri de fazlalaşıyor. Okuyacak ki bilgiye ulaşsın, beyni çalışsın.
6) Sevginizi gösterin
Sevgi bebeğinizin yalnızca kalbi için değil, beynindeki bazı bölgelerinin gelişmesi için de gerekli. Bu nedenle onu öpün, koklayın, mıncıklayın…
7) Muhabbet olsun
Bebeğinizle ana rahmindeyken ve sonrasında konuşun. Böylece, beyninin birçok bölgesini uyarmış olursunuz. Bu metot, onun dil eğitimi için de lokomotif görevi görecektir.
8) Hamileliğe hazırlanın
Anne adayının sağlıklı hamilelik dönemi geçirmesi, bebeğin zekasını doğrudan etkiler. Hamile kalır kalmaz annenin sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerden kurtulması yetmez. Gebelikten önce de doğru ve dengeli beslenmesi, spor yapması ve uykusunu tam alması ilerde rahmine düşecek bebeğin zekasını olumlu etkiler.
9) Kurşuna önlem
Kurşun içeren tüm nesneleri evinizden uzaklaştırın. Yaşamın ilk yıllarında, kurşun zehirlenmesi zekayı doğrudan etkiliyor.
10) Pahalı CD’lere gerek yok
Bebeğinizin zekasını pahalı sözde zihin geliştirici video CD’ler, oyuncaklar değil, sizin onunla geçireceğiniz zaman ve göstereceğiniz ilgi geliştirir. Bebeğiyle zaman geçiren, onunla birebir ilgilenen ebeveynlerin çocuklarının, ikinci dil öğrenme ve matematik kabiliyetinin daha ileri olduğu biliniyor.
11) Yeşille buluşturun
Doğada bulunmak, çocukların konsantrasyon kabiliyetini ve üreticiliğini artırır.
12) Doğru biberonu alın
Bisfenol A içeren biberon, süt pompaları ve gıda kaplarından uzak durun. Bisfenol A kanserojendir. Ayrıca hafıza kaybına ve öğrenme kabiliyetinde azalmaya da neden olur.
13) Meyve ve sebzeyi bol suyla iyi yıkayın
Gıda üretiminde kullanılan böcek ilaçlarına maruz kalmış ürünleri yiyen gebelerin çocuklarında hafıza ve problem çözme kabiliyetinde azalma saptanmış. Bu nedenle anne ve çocuğun tükettiği sebzemeyvenin çok iyi yıkanması şart.
 

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.