386 Defa Kalp Krizi Geçirdi!

386 Defa Kalp Krizi Geçirdi!
Tabiki yaşadıkları panik atak nöbetleri idi. Ama ölmedi. 386 defa kalp krizi geçirdiğini zanneden kişi, aslında bir gazeteci olan Oya Özdilek.
 
386 Kere kalp krizi geçirdi. Yoksa gerçek mana da bu kadar  değil bunun yüzde biri kadar  oranda bile kalp krizi hayatı tehlikeye sokar
Oya hanım 4 yıl boyunca bir gün olmasa diğer gün mutlaka acil servise gitmiş. Haftada 3-4 kez tepeden tırnağa check up yaptırdığı olmuş. Kaç kere devlet hastanelerinde sabahlamış. Özel sağlık kurumlarına ve hastanelere neredeyse bir servet ödemiş.
1989- 1993 yılları arasında çok yoğun atak geçirmiş. Önceleri tanı koyulamamış. Zaten o zamanlarda şimdiki gibi pek panik atakta bilinmiyormuş. Hastalık hastası deyip geçiştirmişler hep. Bir sürü tahlil, bir sürü tetkik sürekli tekrarlanır olmuş. Bu arada sürekli hastalığını araştırmış. Ve sağlık konusunda öylesine birikim sahibi olmuş ki, şimdilerde türkiyenin en çok tirajlı bir gazetenin sağlık editörlüğüne yükselmiş.. geçirdiği atakları ve yaşadığı panikleri anlatan kitabı yok satmış.
17 yıl süren hastalığı esnasında ne hayatın tadını sürebilmiş ne de bir rahat nefes alabilmiş. Her an atak ve ölüm korkusu ile yaşamış, nasıl yaşanırsa artık. Kalp krizi korkuları öylesine zirve yapmış ki, yanında EKG cihazı ve holter taşır olmuş. Ne zaman kalbinde bir tekleme olsa hemen her şeyi bırakıp kendi EKG sini çeker olmuş. EKG cihazını yıllarca en yakın sevgili gibi kollarında taşımış.
O devirlerde panik atak bilinmiyor, kendisi de ne olduğunu bilemiyor. Kimileri kalp nevrozu, kimileri vietnam sendromu kimileri ise anskiyete bozuklupu diyormuş. Sürekli ölüp ölüp diriliyor ama kendini de ifade edemiyormuş. En kötüsü etrafındakiler hatta doktorlar bile hastalığının ciddiyetini anlayamıyorlar hatta gereksiz hasta muamelesi yapıyorlarmış.
Panik atak hastaları gerçekten çok şansız hasta gruplarıdır. Hastalığınız hem ‘’ölüm’’düzeyinde zirve yapmıştır. Hem de hiç kimse sizi ciddiye almaz.. halbuki  ‘’panik atak hastalığı’’ tedavi önceliğinde 1. Sıradadır. En ilk tedavisini yapmamız gereken tablodur. İnsanın ölümü ve ölüm korkusunu yaşaması ne demektir. Bunun çok iyi bilincinde olmamız ve etrafımızda ki panik atak hastası, dostlarımıza, arkadaşlarımıza gereken hassasiyeti göstermemiz lazımdır. Bu her şeyden önce insanlık vazifesidir.
 

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.