->
Aftlar özellikle stresli bir yaşamı olan kişilerde daha fazla görülmektedir.
Aft, ağızın içinde meydana gelen beyaz, gri veya sarı renkli küçük yaralardır. Bazen dilde de görülebilen aftların birçok sebepleri vardır. Kendisi küçük ama acısı büyük olan bu yaralar konuşmanızı, yemenizi ve içmenizi engeleyebilir. Bunlardan birkaçı; zayıf beslenmek, stresli yaşam, vitamin eksiklikleri, kapılan enfeksiyonlar, dil yada yanağın ısırılmasıdır
Aftlar aynı zamanda çölyak hastalığı, anemi, lösemi, tüberküloz gibi hastalıkların belirtiside olabilir.
Aft Korunma Yolları
Aft Bitkisel Tedavi
1. Ada çayını günde 1-2 defa demleyerek içebilir yada gargara olarak kullanabilirsiniz.
2. Damarların büzülmesini sağlayan soğuk çayıda içebilirsiniz.
3. Antiseptik özelliğe sahip olan lavanta, mür, limon, ıtır çiçeği ve çay ağacı yağları aftlara iyi gelmektedir. Gebelikte mür yağı kullanmayın!
4. Yarım bardak suya 1′er damla çay ağacı, 3 damla limon ve 2 damla mür yağı ekleyin. Günde 3-4 defa ağzınızı bu karışımla çalkalayın.
5. 1 bardak ılık suya birkaç damla çay ağacı, ıtır çiçeği ve lavanta yağı katın ve günde 3 defa ağzınızı bununla çalkalayın.
6. 2,5 çay kaşığı üzüm çekirdeği yağına 5 damla çay ağacı, 3 damla limon, 3 damla mür yağı ekleyin. Hazırlanmış olduğunuz bu karışımı 2 saatte bir parmağınızla aftın üzerine sürün.
Bir önceki Ağız kokusu için ne yapılmalı başlıklı konumuzda ağız kokularını yok etmek, ağız kokusu için çözümler ve ağız kokusu mide hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: aft tedavisi, aft için neyapmali, aft nasil beslenmeli, ağız yaralarına aft tedavi nasıl olur, aft lösemi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.