->
Ağız kokusunun en sık rastlanan nedeni ağız içindeki hastalıklardır.
Yemek borusunda meydana gelen keselerin (divertikül) içinde besin parçalarının toplanarak kokuşması ve hazımsızlık da ağız kokusuna sebep olur.
Kronik bronşit ve akciğer apsesi gibi solunum yolu rahatsızlıklarında da ağız kokusu olabilir.
Geniz bademciklerinin enfeksiyonları, burunda kronik nezle ve sinüzit, kronik yutak ve gırtlak iltihapları da birer ağız kokusu nedenidir.
Dişlerin ve dilin düzenli ve doğru bir şekilde fırçalanması ve ağız içinin temizlemesi kokuyu geçirmiyorsa, ağız kokusuna kanama, ağızda ya da boğazda şişme ve ağrı eşlik ediyorsa gecikmeden bir doktora başvurmanız gerekiyor. Diş çürükleri, ağız bakımının yetersiz olması, diş taşı oluşumu, dişetlerinin ve ağız içindeki mukozanın iltihabı, iyi temizlenmeyen protezler ağız kokusuna yol açar
Böbrek yetmezlikleri sonucunda ortaya çıkan üremide nefeste amonyak kokusu, kronik karaciğer hastalığında ağır bir koku ve şeker komasındaki aseton kokusu gibi.
Ateşli hastalarda da ağız kokusu ortaya çıkabilir.
Bir önceki Cinsel isteksizliğin çareleri başlıklı konumuzda cinsel isteksizlik, erken boşalıyorum ve erken boşalıyorum ne yapabilirim hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: aıds burundaki belirtisi, nefeste amonyak kokusu, aseton kokusu agızda nasıl belli olur, bademcik farklı hastalik habercisi mi, diş ve agız saglıgı keseler
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.