->
Ağız kokusu için antibiyotik kullanmanın faydası var mıdır diye uzmanlarımıza sorduk ve şu yanıtları aldık. Bakteriyel enfeksiyonların neden olduğu ağız kokusunun ortadan kalkması için öncelikle bu rahatsızlıkların tedavi edilmesi gerekir. Bu söylentinin doğrulup payını öğrenmek için küçük bir araştırma yaptık, uzmanların bu konuda ki görüş ve açıklamalarını inceledik.
Mütenevvi nedenlerden dolayı husule gelen ağız kokularına antibiyotik haplarının iyi geldiği söylenmektedir.
Antibiyotik ağız kokusunu geçirir mi?
Ağız kokusu genellikle boğaz yolu iltihaplarından, diş eti iltihaplarından ve bademcik şişmesinden husule gelen bir sorundur
Boğaz yolu iltihabı, diş eti iltihapları ve bademcik şişmesi tedavi edildiği zaman ağız kokusu da kendiliğinden geçecektir. Boğaz yolu iltihabı ve bademcik şişmesi gibi bakteriyel enfeksiyonların ortaya çıkardığı sorunların tedavisinde ise antibiyotik kullanımı önerilmektedir.
Bakteriyel enfeksiyonların yol açtığı hastalıklar ağızda koku yarattığı için bu rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan anbitiyotik ilaçlar dolaylı yoldan ağız kokusunu da gidermiş oluyor. Ancak antibiyotik ilaçların bir kısmı tam aksi bir duruma neden olabilir. Hastalıkların tedavisi için kullanılan antibiyotik ilaçların bir kısmı ne yazık ki ağız kokusu yapmaktadır. Bilhassa da ülser tedavisinde kullanılan antibiyotik ilaçlar ağızda kötü tat ve kokuya neden olurlar.
Bazı antibiyotik türleri ise kullanılmaları durumunda ağız kokusuna neden olabilmektedir. Kötü tat ve kokuya sahip bu ilaçların başında ülser tedavisinde kullanılan üçlü antibiyotik seti gelmektedir.
Bir önceki Diş eti çekilmesi neden olur? başlıklı konumuzda diş eti çekilmesi ve nedenleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: bademcikten gelen kokuyu ne geçirir, diş eti şişmesine hangi antibiyotik, ağiz kokusuna antibiyotik kesin çözüm mü, antibiyotik agiz kokusu yaparmi, Antıbıyotık ıcerken agızda kotu tat kalır mı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.