->
Çürük diş veya diş eti hastalıklarınız varsa bir diş hekimine baş vurmalısınız. Peki ağız kokusunu önlemek için ne yapılmalı?
Ağız kokusunu önlemek için evinizde bulunan bitkiler, yiyecekler ve sizin düzenli olarak yaptığınız ağız temizliği bu sorunun ortadan kaldırılmasını sağlar. Sindirim yolu veya akciğer rahatsızları da ağız kokmasına neden olan diğer etkenlerdir.
Ağız kokusunun meydana gelmesinin bir çok nedeni vardır. Yediğiniz besinler, mide rahatsızlıkları, ağız sağlığının bozulması, içtiğiniz içecekler gibi nedenler nefesinizin kokmasına sebep olabilir
Nefesin kokmasındaki en büyük etkenlerden biridir diş sağlığı.
Uzun süre aç kalmak ve hayvansal gıdalardan aşırı tüketmekte nefes kokmasına neden olduğu için bunlarada dikkat edilmesinde fayda var. Düzenli ve zamanında beslenmeye ve herşeyi gerektiği kadar yemeye özen gösterilmelidir. Diyabet hastalıkları, anemi hastalığı yada ateş yükselmesi de ağız kokusuna neden olduğu için bu hastalıkların uzman kişiler tarafından tedavi edilmesi gereklidir.
Çoğu kişinin ağzının kokmasına neden olan diğer sebepte mide rahatsızlıklarıdır. Son zamanlarda artan mide hastalıkları beraberinde ağız kokusunu da getirir. Özellikle portein ağırlıklı bir yemekten hemen sonra yenilen meyve ağız kokmasına neden olur, buna dikkat edilmelidir.
Yeşil yapraklı bitkilere yönelin. Bu bitkiler nefesinizi tazeler. Yeşil yapraklı bitkilerin içinde bulunan pigment klorofil nefes tazeleyicidir. Süt, alkol, kahve, karbonhidrattan uzak durulmalıdır. Et, balık ve yumurtalı yemekleri tüketirken içerisine az miktarda sirke koyun.
Yarım litrelik ılık suyun içine iki çay kaşığı sirke koyarak bu suyla hergün gargara yapabilirsiniz. Dişlerini günde en az iki defa fırçalamalı ve diş ipi ile diş etlerinizi temizlemelisiniz. Dili ve damağıda fırçalamayı unutmayın.
Bir önceki yazımız olan Dişlerin çürümesini engellemek için fluorid uygulamaları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: ağız kokusu için ne yapılmalı, agiz kokmamasi icin ne yapmaliyiz, ağız kokusu için ne yapılır, ağız kokusu için neler yapılmalı, bira içtikten sonrası ağız kokusunu ne önler
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.