->
Aynı zamanda, ağız kokusu mide rahatsızlıklarından da yaşanan bir sorun olduğundan, midenizle alakalı bir sıkıntı yaşıyorsanız uzman bir hekime giderek tedavi olmalısınız .
Ağız kokusu tedavisi
Ağız kokusu tedavisi için;
Dişlerinizi günde iki defa düzenli olarak fırçalayın. Ağız kokusunun husule gelmesinde başta diş sorunları yer aldığı için, öncelikle dikkat etmeniz gereken şey, dişlerinizin sağlıklı ve bakımlı olmasıdır.
Çağımızın sık yaşanan sorunlarından olan ve kişinin sosyal hayatında sıkıntı yaşamasına sebebiyet veren ağız kokusu nasıl giderilir, ağız kokusunu önlemek için ne yapmak gerekir, ağız kokusunu tedavisi nasıldır, tüm bu soruların yanıtına sizler için bu yazımızda yer verdik. Aksi durumda ağız kokusu tüm yaşamınız boyunca derdiniz olur
Diş ipi kullanmayı alışkanlık haline getirin ve dişlerin arasında kalan yemek artıklarını güzelce temizleyin.
Dişlerinizi fırçalarken dilinizi ve damağınızda fırçalayın. Çünkü koku üreten kötü bakteriler dil ve damakta da bulunur.
Gün içinde bol bol su tüketin ve sıvı alın.
Anti-bakteriyel ürünlerle düzenli gargara yapın.
Kokuya sebebiyet veren sigara, alkol, soğan, sarımsak ve kahve gibi alışkanlıklarınızdan kurtulun.
Diş fırçalamayı sevmiyorsanız, kokulu sakızlardan çiğneyin.
Protez dişlere sahip olanlar ise, geceleri yatmadan önce protez dişlerini çıkartmalı ve iyice temizlemelidir.
Diş hastalıklarınız varsa, diş hekimine giderek tedavi olun.
Du öneriler ağız kokusunu gidermede etkili olmazsa, uzman bir hekime giderek sağlık problemlerinizi öğrenin ve tedavi olun.
Bir önceki yazımız olan Doğal diş macunu nasıl yapılır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: Ağız ve damak kokusu
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.