->
Oysa ki, burun kullanılmadan ağızdan nefes alındığı zaman burun koruma fonksiyonları devre dışı kalmakta ve soluduğumuz hava temizlenmeden ve nemlendirilmeden ciğerlere gitmektedir.
Nefesin burundan alınıp ağızdan verilmesinin en sağlıklı yöntemi olduğunu defalarca vurgulayan uzmanlar, ya alışkanlıktan ya da burun tıkanıklığına yol açan çeşitli sebeplerden dolayı ağızlarından nefes alanları ciddi sağlık sorunlarının beklediğini söylemekteler. Çünkü nefesin vücuda girmesi aşamasında burun koruma fonksiyonları devreye girerek aldığımız havanın mikroplardan arınmasını ve nemlenmesini sağladıktan sonra akciğerlere gönderiyor. Bu noktada ağızdan nefes almanın çeşitli zararlı bulunuyor. İşte ağızdan nefes almanın zararları
Ağızdan nefes alıp vermenin zararları
Ağızdan nefes alındığı zaman boğaz enfeksiyonlarına yakalanma riski artmaktadır. Özellikle de ağızdan nefes alanların birçoğunda farenjit hastalığı husule gelmektedir. Farenjitin yanı sıra dil kuruması, dudak çatlaması, diş eti gerilemesi gibi mütenevvi sorunlarda görülür.
Ağızdan nefes alıp vermek aynı zamanda kalbi de çok zorlamaktadır. Ağızdan enfes alıp vermek aynı zamanda vücuttaki karbondioksitle birlikte neminde dışarıya çıkmasına neden olur. Ağızdan enfes alıp vermenin en ciddi zararları ise, bu davranışın astım ve bazı kronik akciğer hastalıklarına sebep olmasıdır.
Bir önceki yazımız olan Yüz ağrısı tedavisi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: yanlış nefes almanın zararları, Ağızdan nefes alma zararları, deri nefesala bilmemenin sebebi, dis agrisi icin nefes alma, yanlış nefes alıp vermenin zararları
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.