->
Asıl ilginin çocuklar ve gençlerin duygularıyla özdeşleşerek mümkün olduğunu belirten Akıncı, “İlk kez konuşmayla çocuğu anlamak mümkün değildir.
Seminerde ergenlik dönemi sorunlarına değinen Akıncı, bu dönemde bilinçaltı ve insanın beyninin çalışma şeklinin davranış ve duygulardaki etkilerine dikkat çekti. Çocuklar ve gençlerle iletişim kurmanın çoğu zaman yanlış algılandığını, ebeveynlerin genç ve çocuklara dersleri ve davranışlarına ilişkin yaptıkları telkinlerin gerçek anlamda bir iletişim olmadığını aktardı. Çocuğu anlamak ve davranışlarında açık ve görülür bir davranış değişikliği oluşturmak uzun süreli bir ilgiyi gerektirir.
Bingöl Üniversitesi öncülüğünde, Bingöl İl Müftülüğü, Bingöl Belediyesi ve Bahar Derneği ortaklığıyla yürütülen Bingöl’de Aile İçi İletişim ve Empati’nin geliştirilmesi başlıklı SODES projesi kapsamında Uygulamalı Psikoloji Uzmanı Zafer Akıncı tarafından Bingöl Üniversitesi Rektörlük Konferans salonunda ‘Etkili Eğitmenlik’ başlıklı seminer verildi
Gerektiğinde çocuğa kendi dert ve sıkıntılarımızı aktararak kendimize karşı bir güven ve özdeşlik oluşturmalıyız” dedi.
Çizgi film ve dizilerin aile ve toplum üzerinde oluşturduğu olumsuz etkilere de değinen Akıncı, bu türlü film ve müziklerle bilinçaltına seslenildiğini ve böylece toplum tarafından kabul görmeyen birçok olumsuz fikir ve düşüncenin olağanlaştırıldığına dikkat çekti.
Çeşitli dizi ve çizgi filmlerden örnek veren Akıncı, ailenin kaybedilmek üzere olan bir yapı olduğuna dikkat çekerek, bu konuda bir an önce önlem alınması gerektiğine işaret etti.
Olumsuz Telkinler Öğrenciyi Kötü Etkiliyor
Daha sonra “Başarıya giden yol” adlı seminerde konuşan Psikoloji Uzmanı Zafer Akıncı, olumsuz telkinlerin öğrenciyi kötü etkilediğine dikkat çekti. İlk öğretim ve lise öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde Akıncı, ders çalışma ve motivasyon teknikleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Başarılı bir öğrencinin yolunun her durumda açık olduğuna değinen Akıncı, telkin ve motivasyonun dersler üzerindeki etkisini küçük çaplı hipnoz terapileriyle uygulamalı olarak sahnede öğrencilere gösterdi. Akıncı, “Hedefiniz ne kadar büyükse o kadar istekli çalışırsınız! Ne kadar çok çalışacağınızı ne kadar sağlıklı ve güçlü olduğunuz belirlemez; ne kadar istekli olduğunuz belirler! İsteği artıran ise hedefin büyüklüğüdür!” diyerek öğrencileri büyük düşünmek noktasında teşvik etti. En iyiyi belleyerek kararlı ve ısrarcı olmaları gerektiğine işaret eden Akıncı, öğrencilerin kendi kendilerine telkinde bulunmaları ve daima güzel ve iyiye odaklanmaları gerektiğini söyledi. (Ali Yıldırım-İLKHA)
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.