->
Hekim kesin bir tedavi metodu uygulayabilmek için akciğeri inceler ve sorunun kesin olarak teşhisini akciğer biyopsisi ile koyar. Akciğer biyopsisi ile sadece kanserin varlığı teşhis edilmeyecek, aynı zamanda kanser hücresinin tipi hakkında da bilgi edinilecektir.
Doktorunuz size ya da yakın akrabanıza akciğer biyopsisi yapacağını söylediyse ve kesin olarak da sebebini açıklamadı ise, bu makalemizde yazan bilgiler doğrultusunda doktorun neden akciğer biyopsisi yapmak istediğini öğreneceksiniz. Akciğer biyopsisinin yapılmasında ki amaç, şüphe edilen bir akciğer sorununun açığa çıkarılmasıdır.
Akciğer biyopsisi nedenleri
Akciğerden ve göğüs duvarından ince iğnelerle doku örneği alınması işlemi olan akciğer biyopsisi, akciğer kanseri olduğu şüphe edilen hastalara uygulanmaktadır
Akciğer kanserinde kanser hücresinin tipi tedavide çok önemlidir. Çünkü kanser hücresinin tipine göre tedavi ameliyat, kemoterapi ya da ışın tedavisi olarak belirlenecektir.
Akciğer biyopsisi bronkoskopi ile veya bilgisayarlı tomografi ile kombine olarak uygulanmaktadır. Bronkoskopi, ucu ışıklı özel bir araç olup, bronş sisteminin incelenmesini ve kanserin tanısının konulması sağlar.
Bir önceki yazımız olan Çekostomi nedir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: bronş biyopsisi nasıl yapılır, bronş biyopsisi neden yapılır, akciğer biyopsinin zararları, akciğer biyopsisinin nedeni, akcigerden biyopsi niye yapilir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.