->
Zarın katları arasında ise sıvı dolu bir boşluk bulunmaktadır.
Akciğer zarı iltihabına neden olan hastalıklar zatürre ve benzeri nedenlerle akciğere yerleşen mikroplar akciğer zarında tahribata yol açar. Daha çok bulaşıcı bir hastalığın sebep olduğu akciğer zar iltihabı, söz konusu rahatsızlığın tedavisi ile ortadan kalkar. Akciğerin üzerinde çift katlı “Plevra” isimli zar bulunur.
Nefes aldığınız zaman göğsünüzde bir ağrı hissediyorsanız, öksürük ve ateş gibi şikayetleriniz varsa, kendinizi halsiz ve tembel hissedip birde nefes almada güçlük çekme gibi bir sorunla karşı karşıyaysanız akciğer zarında iltihaplanma söz konusu olabilir
Buradaki sıvının görevi akciğerlerin göğüs kafesi içinde rahat hareket etmesini sağlamak olduğundan zarın tahrip olmasıyla sıvıda artış gözlenir.
Akciğer zarının hasar görmesiyle mikroplar çoğalmakta ve akciğerlerde ağır enfeksiyonlara sebep olmaktadır. Bu nedenle sorun ciddiye alınmalı ve kötü sonuçlar doğmadan tedaviye başlanılmalıdır.
Bir önceki Halsizliği ve yorgunluğu şifalı bitkilerle önlemenin yolu başlıklı konumuzda halsizlik, halsizlik neden olur ve Şifalı Bitkiler hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: AKCİĞER ZARI ENFEKSİYONU, akciğer zarı iltihabı grip, Akciğer zarı yirtilsa ne olur, Ciğer zarı yirtilsa ne olur, gogus zari iltihaplanmasi belirtileri
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.