->
Damaryolu açılır ve oksijen desteği sağlanarak hastanın gereksinimine göre ağrı kesici ve sakinleştirici ilaçlar verilir. Peki, akciğer tüpü nasıl takılır?
Akciğer tüpü takılması
Akciğere tüp takılması yaklaşık olarak yarım saat sürmektedir ve işlemden sonra akciğere tüp takılmasının sebebine göre 3-10 gün hastanede yatış gerekebilir ve sonrasında hastalar evlerine taburcu olurlar.
Akciğer zarları arasında bir boşluk bulunmakta ve bu boşlukta bulunmaması gereken hava, kan ve sıvının dışarıya akıtılmasını sağlamak için akciğer zarlarının arasındaki boşluğa tüp yerleştirilir. akciğere tüp takılması işleminin yapılışı şu şekildir:
Hastanın yaşamsal bulguları monitöre bağlı olarak gözetim altında tutulur. Boşluğa yerleştirilen akciğer tüpü sayesinde o boşlukta olmaması gereken hava, kan ve sıvı dışarıya boşaltıldığı zaman hastalar daha rahat bir yaşam sürmeye başlarlar
Akciğer tüpü takılan kişinin kolu başının altına başı 45 derece yukarıda olacak şekilde yatar hale getirilirek, akciğer tüpü takılacak olan yer mikrop öldürücü solüsyon ile temizlenir ve bölge uyuşturulur.
Ardından deride küçük bir kesi açılır ve özel aletlerle akciğer zarına ulaşılıp, zar açılır. Akciğer tüpü içeri sokulur ve tüpün dışarıda kalan kısmı kanın, havanın ya da sıvının boşaltılacağı özel sete bağlanır. Tüpün çevresine dikiş atılır ve göğse sabitlenir. Akciğer zarının arasında bulunan hava, sıvı ya da kan tamamen boşalana kadar akciğer tüpü takılı kalır.
Bir önceki Akciğere tüp neden takılır? başlıklı konumuzda akciğere tüp takılmasının nedenleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: akciğere tüp takılması, akciğere tüp takılması video, akciğere tüp takma, ciğere tüp takılması, akcigere tüp nasıl takılır
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.