->
Bu da aciğer akciğer tüpü takılma sebeplerinden biridir.
Akciğer tüpü takılması nedenleri
Akciğer zarı arasında biriken kan, sıvı ve havanın tüp sayesinde dışarıya boşaltılması ile hastalar rahat nefes alması sağlanmış olur.
Akciğerin zarları arasında ki boşlukta normalde olmaması gereken havanın, kanın veya sıvının dışarıya boşaltılmasını sağlamak amacıyla uygulanan akciğere tüp yakılması işlemi, yaklaşık olarak yarım saat içinde uygulanmaktadır. Akciğer tüpü her ne sebepten takılıyorsa akciğer tüpü takılmasının nedenlerine göre işlemden sonra hastanın hastanede kalma süresi uzayabilir ya da kısalabilir. Akciğer zarı etrafında toplanan havayı ve sıvıyı boşaltarak, akciğerleri yeniden genişletip hastanın nefes almasını kolaylaştırmak akciğer tüpünün takılma nedenleri arasındadır.
Bilhassa da travma sonucunda akciğer zarları arasında toplanan kanı boşaltmak hastanın hayati tehlikesini azaltacaktır
Göğüs tüpü takılırken ağrı ve öksürük olabilir. Akciğer tüpü neden takılır sizleri bu konuda detaylı bir şekilde bilgilendirdiğimizi düşünüyorum. Sağlıklı ve şifalı günler.
Bir önceki Şant ne zaman çıkarılır? başlıklı konumuzda şant takıldıktan sonra hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: gogus tupu neden takilir, ciger tupu takildiktan sonea rahatsizlik gecer mi, akciğere takılan tüp, akcıgerde su toplaması tup takılması, hangi hastalıklarda göğüs tüpü takilir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.