AKUPUNKTUR

AKUPUNKTUR
Hastalığın ve kişinin özelliklerine göre metalin türü seçilir.

Akupunktur tedavisinde etkili olan en önemli unsur, iğnenin kendisi değil, yeri ve özelliği belli olan vücut yüzeyindeki giriş noktalarıdır. Çin’de ise iğnenin kendisi ve döndürülerek ısıtılması sebebiyle iğne ve ısı anlamına gelen “chen jiu” kelimeleri ile ifade edilir.

Akupunktur, organizmanın kendi kendini tedavi ettiği bir metottur ve en önemli özelliği yan etkisinin olmamasıdır.

İğneler; altın, gümüş, bakır ve paslanmaz çelikten yapılır. Acus (iğne), puncture (batırmak) kelimelerinin birleşmesinden meydana gelmiştir. Akupunktur, birçok hastalığın tedavisinde kullanılan oldukça etkili bir tedavi yöntemidir. Yaklaşık 5000 yıl önce, Çin’de yaşayan Uygur Türkleri tarafından bulunmuştur
Eğer bu noktalar doğru bir şekilde uyarılmaz ise iğneyi batırmanın bir etkisi olmaz. Akupunktur’un asıl amacı önce noktayı uyarmaktır. Bu uyarma işlemi iğne, parmaklar ve lazer ile yapılabilir. Bu yöntemlerin hepsi tedavi edicidir.

Akupunktur organizmanın kendi kendini tedavi ettiği bir metottur ve en önemli özelliği yan etkisinin olmamasıdır. Bu tedavi metodunu üç ana başlık altında toplayabiliriz:

*Çeşitli hastalıkların tedavisi

*Analjezi-anestezi

*Alışkanlık tedavisi

Özellikle Uzakdoğu ülkelerinde kullanılan ilaçsız tedavi yöntemi akupunktur, Türkiye’de de hızla yaygınlaşmıştır.

AKUPUNKTUR TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Vücut Akupunkturu

Akupunktur tedavisinde sırt, boyun, el, kulak ve vücudun diğer bölümleri kullanılır. Vücuttaki belirli akupunktur noktalarına iğneler yardımıyla yapılan uyarılar vücudun hemen her bölgesine iletilir. Bu iletilen uyarılar, akupunktur noktalarından sinir sistemine ve son olarak da beyne ulaşır. Beyin de bu uyarıyı gerekli bölgeye ulaştırır ve akupunktur uygulanan bölgedeki enerji dengesi düzelir. Böylece hastalık da ortadan kalkmış olur.

Lazer Akupunkturu:

Bazı hastalıkların tedavisinde veya hastanın tercihi doğrultusunda iğne yerine lazer kullanılmaktadır. Bu yöntemde uyarı yapılacak bölgeye lazerle uyarı uygulanmaktadır. Özellikle ameliyat ve kazalardan sonra kalan izleri yok etmek konusunda oldukça başarılı bir yöntemdir. Ayrıca çocuklar için iğne yerine sıkça lazer kullanılır.

Tıbbi Masaj:

Günlük yaşamın veya iş hayatının yarattığı stresten ve var olan bazı rahatsızlıklardan kurtulmak için akupunktur tedavisi ile birlikte veya ayrı olarak uygulanabilir. Tıpkı, akupunkturda olduğu gibi bu tedavi de vücudun kendi kendisini onarmasına yöneliktir.

Bölgesel Zayıflama:

Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisi için kullanılan corpus line yöntemi, birbirini tamamlayan üç tekniğe dayanır.

1. İyonoferez: Dokularda birikmiş olan yağları su içerisinde eriterek dokunun yapısında bulunan suyu serbest bırakmak amacıyla yapılır.

2. Kas Sıkıştırma: Selülitli doku altında bulunan kasların uygun bir Elektro Sitimülasyon’a tabi tutulmalarını sağlar.

3. Aktif Drenaj: Bu teknikle iyonoferez uygulandıktan sonra selülite neden olan dolaşım bozukluğunu gidermektedir.

Bölgesel zayıflama ya da selülit tedavisinde bir kür ortalama 10 seanstır. Ancak bu, tedavi gören kişinin yapısına göre 15-20 seansa da çıkabilir.

 

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.