->
Akut kolesistit hastalığı tedavisi
Akut kolesistit hastalarında karın sağ üst ve orta bölümünde başlayan ve ekseri yemek sonrasında gelişen şiddetli bir karın ağrısı görülürken, akabinde bulantı ve kusma da ağrı şikayetine eşlik eder.
Akut kolesistit hastalığının tedavisinde hastalar eğer ilk 24 ile 72 saat içinde uzman bir hekime tedavi için başvurmuşsa, cerrahi operasyonla tedavisi gerçekleştirilir. Ancak kesin bir tanı için kan tetkikleri yapılmalı ve ultrasonografi ile hasta değerlendirmeye alınmalıdır.
Tıp dalında akut kolesistit olarak tanımlanan safra kesesi iltihaplanması, ekseri safra kesesi taşı bulunan hastaların bu sorunlarından sonra gelişmekte olan, ancak bazı vakalarda da taş olmadan da gelişen bir rahatsızlık türüdür. Taş olmadan gelişen akut kolesistite (safra kesesi iltihaplanması), diyabet hastalıkları, bağışıklık sistemi bozuklukları, ağır yanık vakaları ve yoğun bakım gerektiren hastalıklar sebep olmaktadır
Akut kolesistit tedavisi için kullanılan yöntem genellikle kapalı olarak tabir ettiğimiz laparoskopik cerrahidir. Ancak gerek görülürse laparoskopiden açık cerrahiye de dönülme ihtimali vardır. Eğer hastada tedavi için daha geç başvurmuş ise, gelişme gösteren diğer hastalıklardan ötürü genel durumu ameliyat için uygun olmayan hastalar hastaneye yatırılarak antibiyotik ile tedavisi uygulanır.
Akut kolesistit hastalığının tedavisi için hekime başvurmakta geç kalmayın. böylece genel sağlık durumunu tehdit eden, akut kolesistitten kaynaklı diğer hastalıklara da yakalanmamış olursunuz. Aksi durumda akut kolesistit tedavisi zorlaştığı gibi diğer hastalıklarla da baş etmek zorunda kalırsınız.
Bir önceki Addison hastalığı nedenleri başlıklı konumuzda addison hastalığı, addison hastalığı neden olur ve addison hastalığının nedenleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: akut kolesistitte güncel tedavi ve cerrahi, akut olarak gelişen hastalıklar, kolesistit, safra kesesi kolesistit diyeti
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.