->
Eğer söz konusu alerjenler alerjik nezleye sebep olmuş ise bu durumda ağızdan antihistaminik ilaçlar, burundan sıkılan kortizonlu spreyler kullanılmalıdır.
Alerjik nezlenin tedavisi
Alerjik nezle tedavisi nasıl yapılır?
Alerjik nezleye yakalanmamak için alerjenlerden kaçınmak uygulanacak en önemli stratejilerden bir tanesidir.
Alerjik nezle hayati tehlike arz etmeyen bir sağlık problemi olmasına rağmen, yaşamı önemli hususta etkileyen ve yaşam kalitesini düşüren bir hastalık olmaktadır. İşte alerjik nezlenin tedavisi hakkında merak edilenler ve uzman doktorların bu hastalığın tedavisi ile alakalı yaptığı açıklamalar sizlerle. Alerjik nezle tedavisi ilaçlar ile, burun spreyleri ile, alerji aşısı ile yapılmalı ve yaşam kalitesinin düşmemesi için bu sorun önemsenmeli, tedaviye gereken özen gösterilmelidir
Kaşıntı, akıntı, hapşırık ve tıkanıklık alerjik nezle tedavisi esnasında kullanılan bu ilaçlar ile ortadan kaldırılabilir.
Alerjik nezlesi olanların alerji aşısı yaptırması da alerjik nezle hastalığından önemli bir korunma şeklidir. Alerjenlerden kaçınma ve ilaç tedavisinden sonra alerjik nezlenin tedavisinde 3. sırada yer alan alerji aşısı, uzman bir doktor tarafından yapılmalı ve aşıdan sonra hasta en az 20 dakika gözlem altında tutulmalıdır. 5 yaşından büyük olan herkese alerjik nezle aşısı yapılabilir.
Bir önceki Orta kulak iltihabı nelere yol açar? başlıklı konumuzda orta kulak iltihabı tedavi edilmezse hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: Alerjık nezle ıcın onerıler, alerjik nezle nasıl tedavi edilir, hamilelikte alerjik nezle tedavisi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.