->
Bu tür alkol zehirlenmesi tedavisinde hastaya çoğunlukla damar yoluyla sıvı verilir.
Alkol zehirlenmesi nasıl tedavi edilir?
Alkol tam bir idrar söktürücü olduğundan alkol alımı sırasında su içilmezse vücut ciddi bir su kaybına uğrar ve bu durum da başta beyin hasarı olmak üzere çeşitli komplikasyonlara yol açar.
Alkolün yoğunluğuna bağlı olarak duyguların bozukluğu, düşünme kaybı, çift görme, konuşma bozukluğu ve hareket bütünlüğünün kaybı gibi belirtiler ile kendini ifşa eden alkol zehirlenmesi tedavisinde öncelikle dikkatli bir muayene yapılır. Kan alkol seviyesinin ölçümü ile alkol zehirlenmesi yaşayan kişiye çeşitli tedavi metotları uygulanır. Hafif, orta ve ağır dereceli olmak üzere üç çeşitte husule gelen alkol zehirlenmesinin tedavisinde hastanın durumuna bağlı olarak bir yol izlenir
Ayrıca vitamin eksikliği riski de ortaya çıkabileceğinden hastalara B vitamini kompleksi de tedavi esnasında damar yoluyla verilmektedir.
Komaya sürükleyen alkol zehirlenmesinde hastanın solunumu kendinden durabileceği ve akciğerleri kusmukla dolabileceği için bu kişilere solunum desteği uygulanır. Entübasyon uygulaması dediğimiz bu işlem, ses tellerinin hemen altına yerleştirilen kısa, esnek plastik bir borunun solunum cihazına bağlanmasıyla yapılmaktadır.
Bir önceki Bağırsak gazı nedenleri başlıklı konumuzda bağırsak gazı, bağırsak gazı nedeni nedir ve bağırsaklarda gaz neden olur hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: alkol zehirlenmesin ne yapılır, icki zehirlenme icin ne yapilir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.