->
Yaşanan bu sorunların bebeğe aktarılması durumunda bebekte zihinsel sorunlara yol açılabilineceğini bildirilen yetkililer, araştırmayı 10-19 yaş arası 25 kadın ve çocuğu üzerinde gerçekleştirdiğini bildirdi. Bulgulara göre hamilelik döneminde olumlu şartlarda olmayan annelerin bebeğinde stresi algılayan sinirlerin oluşmasına neden olan genetik değişimler gözleniyor.
Bu genetik değişimleriyle birlikte büyüyen bebeğin gençlik dönemlerinde strese katlanamadığı ve en ufak bir sıkışmada karşı tarafa zarar verebildiği öne sürülüyor. Araştırma ana rahmindeki bebeğin gelişiminin sürdüğünü ve bu gelişimin genetikle de ilgili olduğunu gösteriyor.
Almanya’da yapılan bir araştırma ile birlikte hamile kadınların yaşadıkları stresin direk olarak rahimde bulunan bebeğe ulaştığı ve bu bebek üzerinde oldukça olumsuz etkiler yarattığı bildirildi. Araştırmacılar doğmamış bebekte stres hormonunu algılayan bir sinir alıcısı bulunduğunu duyururken; ‘‘ yüksek stres altında olan anneler bebeklerinde biyolojik değişimlerin yaşanmasına neden olabiliyor ’’ dedi
Özellikle partnerinden şiddet gören hamile kadınların stres oranı çok yüksek oluyor ve bu bebeği fazlasıyla etkiliyor.
Bir önceki Üç ebeveynli çocuk mümkün mü? başlıklı konumuzda anne sağlığı, böbrek yetmezliği ve çocuk sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: hamilenin sinirlenmesi çocuğa zarar verir mi, hamileyken sinirlenmek bebege zarar verirmi, hamilelikte sinir stres bebeğe zarar verirmi, gebelikte stres bebeğe zarar verirmi, sinir sitresin hamilelikte zararlari
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.