->
Gelişen teknoloji ile birlikte ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi en yaygın uygulanan tedavi metotlarından biridir.
Vücudun çeşitli bölgelerinde çıkan kıllar, çoğu kez kuyruk sokumu nadiren de göbek bölgelerinde cilt üzerine çıkmak yerine deri altında kalarak orada büyüme göstermekte, yara ve abse sorunlarının yaşanmmasına sebep olmaktadır. İşte bu soruna kıl dönmesi adı verilmekte ve çoğu zaman da erkeklerin en büyük sorunlarından biri olmaktadır.
Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisine “Fenol” adı verilmektedir ve bu yöntemde 2-3 mm’lik aletlerle kuyruk sokumunda deri altında kendine yer edinmiş olan kıl çıkartılmaktadır.
Kıl dönmesi tedavisi için uzun yıllardır cerrahi operasyonlar uygulanmaktaydı ancak son zamanlarda kıl dönmesi ameliyatsız tedavi edilmekte ve ameliyat sonrası ağrı, iş gücü kaybı, yatak istirahati veya narkoz riski gibi sıkıntılar yaşanmamaktadır
Kılın alınmasının ardından o bölgede 2-4 santimetreküp genişliğinde bir boşluk oluştuğu için, boşluğu yok etmek içinde kimyasal maddeler kullanılır. Kimyasal maddeler ile boşluk doldurulur ve eğer gerek görülürse çevredeki kılları sayıca azaltmak için bölgeye lazer uygulaması da yapılabilir.
Fenol yöntemi yaklaşık 9-10 dakika sürmektedir. Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisinde ameliyatta bulunan risklerin hiçbiri yoktur. Üstelik tedavi sonrası günlük yaşamınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Hatta işinize bile dönebilirsiniz.
Bir önceki Nefes darlığı tedavisi başlıklı konumuzda nefes darlığı, nefes darlığı nasıl geçer ve nefes darlığı nasıl tedavi edilir hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi, kıl dönmesi ameliyatsız tedavi edilirmi, Vajına kıl donmesı evde tedavı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.