->
Anne sütüyle bebeğe geçen ilaçlar arasında uyku ilaçlarını (barbituratları), antihistaminikeri, antibiyotikleri (eritromisin) ), izoniazid (INH), amfetamini, sinir ilaçlarını (Diazepam), sara ilaçlarını (Difenilhidantoin), anestezik maddeleri (Pentothal) sayabiliriz. Meselâ suda eriyen maddelerden alkol, üre antipirin süte çok kolay geçerler. Kan plazmasına geçen maddeler özelliklerine göre süte de geçerler.
İçilen bazı ilaçlar direk anne sütüne karışarak bebeğe zararlar vermektedir. Eğer ilaç tedavisi görüyorsanız, ilaçlarınızı içmeden önce bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
Yeni doğan ve gelişme dönemindeki çocuğa kötü etkileri olabileceğinden süte geçen ilaçların bilinmesi faydalıdır
Diüretik ve sulfonamidlerin süte daha az miktarda geçtikleri gösterilmiştir, süt veren anneye bazı ilaçların (Kloramfenikol, bromürler, Metronidazol, antimetobolitler, karbimazoiyodürler, propiltiouracil, atropin, ergo bileşikleri, kimdin, reserpin hidroklorotiazid, civalı diüretikier, difenoksilat, simetidin, kortikosteroidler, amfetaminler, meprobamat, tolbutamid vb.) verilmesi doğru değildir
Bir önceki Soğuk hava kalbi de tehdit ediyor başlıklı konumuzda ani ölüm, böbrek hastaları ve böbrek yetmezliği hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: anne sütüne geçen maddeler, ilaçlar anne sütüne ne kadar zamanda geçer, anne sutune gecen ilacin etkisi kac gunde gecer, Anne sutune gecen ilaclar, annenin içtiği kan ilacı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.