->
Çocukların 3-6 yaş arasında taklitçi yeteneklerinin üst seviyede olduğunu vurgulayan Ottmann, anne ve babanın çocuğun yanında birlikte kitap okumasının pozitif etki yapacağını kaydetti.
Çocuğun ilk öğretmeninin anne olduğunu belirten Alman pedagog Petra Ottmann, kitap okuma alışkanlığı kazanmada okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu söyledi.
Avrupa ülkelerinde çocuk oyuncağı satan dükkanlarda çocuk kitaplarının da satıldığını belirten Ottmann, Almanya’da çocukların kitap okumayı rol modelle öğrendiğini anlattı.
Uzmanlar, çocukların küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazanmasında en güzel rol modelin anne olduğunu ve anneleri sürekli kitap okuyan çocukların da kitap okumayı alışkanlık haline getirdiğini ifade etdiyor. Ottmann, “Başta Almanya olmak üzere hiç bir Avrupa ülkesinde anne ve baba çocuğa kitap oku yavrum demez
Anne ve baba evde sürekli kitap okuduğu için çocuğa örnek teşkil ediyor. Ben kitap okunan bir evde büyüdüm. Çocuğumda aynı. Çocuğum kitap okumuyor diyen anneleri görünce şaşırıyorum. Vaktinin büyük bir bölümünü televizyon ekranı başında geçiren bir annenin çocuğu nasıl kitap okusun.
Çocukların küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazanması için kitapların resimli olması gerekir.” diye konuştu.
Bir çocuğun karakterini kazanmasında 0-6 yaş grubunun çok önemli olduğunu vurgulayan Ottmann, eğitim ve öğretiminde temelini okul öncesi eğitim oluşturduğunu kaydetti.
Ottmann, Almanya’da okul öncesi eğitim oranın yüzde 52 olduğunu bildirdi. Alman pedagog, çocuk kitap okumuyor diyen anne ve baba ilk önce kendisinin kitap okuması gerektiğini kaydetti.
Bir önceki Balık etli olmanın avantajları başlıklı konumuzda aşırı kilolar, aşırı zayıf olmak ve böbrek rahatsızlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kitap okuyan ocuk, çocukların yetenekleri, kitap kurdu hastalığı, OKUL ÖNCESİ KİTAP KURDU
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.