->
Dergide yayımlanan araştırma, Fluoksetin etken maddeli antidepresan verilen hastaların, inme geçirmiş hastalara uygulanan motor becerileri testinde, asıl ilacın etkisini ölçmek amacıyla verilen ve hiçbir iyileştirici etkisi bulunmayan plasebo verilmiş hastalardan daha başarılı olduklarını ortaya çıkardı.
Bu konuda, daha önce yapılmış birkaç küçük çaplı araştırma da Fluoksetin etken maddeli antidepresan ilaçların, inme geçirmiş hastaların iyileşme sürecinde yaşadıkları motor becerilerini artırabileceğini göstermişti.
Chollet, Mart 2005 ile Haziran 2009 tarihleri arasında, Fransa’da, 118 hasta üzerinde yaptıkları araştırma hakkındaki açıklamasında, “Bu ilacın vücudun motor işlevi üzerindeki olumlu etkisi, SSGI grubu ilaçların nöronal işleyiş mekanizmasının, üzerinde daha fazla araştırma yapılmasını gerektiren, yeni bir sinir yolağı açtığını gösteriyor” dedi.
Fransız bilim adamlarına göre, Fluoksetin etken maddeli antidepresanlar, inme geçirmiş hastaların iyileşme sürecinde yaşadıkları, felç ve vücudun bir tarafında zayıflık olarak kendini gösteren, motor işlevi sorunlarının çözümünde umut vaat ediyor.
Araştırmaya katılan Fransız bilim adamları, dünyadaki en önemli tıbbi dergiler arasında yer alan The Lancet Neurology’nin bugünkü sayısında yayımladıkları araştırmanın, Fluoksetin etken maddeli antidepresanların, inme geçirmiş hastaların iyileşme sürecindeki etkileri üzerine yapılmış en geniş çaplı araştırma olduğuna dikkati çekti.
Fransa’daki Toulouse Üniversite Hastanesi’nden François Chollet başkanlığındaki bir grup Fransız bilim adamının yaptığı araştırma, Seçici Serotonin Geri Alım İnihibitörleri (SSGI) grubundan, Fluoksetin etken maddeli antidepresların, inme geçirmiş hastaların bedenlerinin hareketi üzerindeki kontrollerini artırdığını ve daha bağımsız bir hayat sürmelerine imkan verdiğini ortaya koydu
Konu hakkında değerlendirmede bulunan uzmanlar, araştırmanın sonuçlarının “mevcut klinik uygulamaları değiştirmek konusunda önemli bir potansiyel taşıdığına” dikkati çekerek, diğerlerine göre daha az maliyetli bu tedavinin, motor becerilerine ilişkin sorunlar yaşayan inme hastalarının büyük bir çoğunluğunda uygulanıp uygulanamayacağı konusunun araştırılması gerektiğini kaydetti.
Sağlık uzmanları, motor işlevi sorunları yaşayan inme hastalarının bakımının, zaten oldukça zorlanan sağlık sisteminin üzerine ağır maliyetler getirdiğine dikkat çekiyor.
Tek başına, erişkinlerde en çok sakatlığa yol açan faktör olarak kabul edilen inme, gelişmiş ülkelerdeki başlıca ölüm nedenleri arasında da 3. sırada yer alıyor.
Bir önceki Cinsel isteksizliğin çareleri başlıklı konumuzda cinsel isteksizlik, erken boşalıyorum ve erken boşalıyorum ne yapabilirim hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: antidepresanlarin faydalari
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.