->
Sebebe yönelik tedavi uygulandığı zaman anüs kaşıntısı kısa süre içinde geçecek ve hastaların hayatlarına rahat bir şekilde devam etmeleri sağlanacaktır. Kaşınmanın şiddeti çok fazla değil ise, beslenmeye ve temizliğe dikkat edildiği zaman sorun birkaç gün içinde kendiliğinden geçer.
Çeşitli enfeksiyon hastalıkları, basur, anal tümörü, acılı ve baharatlı yiyeceklerin aşırı tüketimi, kullanılan bazı ilaçlar, anüs bölgesinin çok kuru ya da nemli olması, deri bozuklukları gibi mütenevvi nedenlerden meydana çıkan anüs bölgesi kaşıntısı şiddetli bir hal aldığı zaman hastaların günlük yaşantısında ciddi rahatsızlık yaşamalarına sebebiyet verir. Anüs kaşıntısı tedavisi için ilk önce soruna sebep olan etkenin bilinmesi ve bu etkenin ortadan kaldırılmasını sağlayacak tedavi metotlarının uygulanması gerekir.
Anüs kaşıntısı tedavisi
Enfeksiyon hastalıklarına bağlı olarak meydana gelen anüs kaşıntısının tedavisi enfeksiyona sebep olan bakteri ve mikropların vücuttan uzaklaştırılması ile olurken, nemin fazla olması durumunda bölgenin kuru tutulması, bölgenin kuru olması durumunda da nemli tutulması ile tedavi söz konusu olur
Ancak, uzun süreli şiddetli kaşıntılar da mutlaka tıbbi yardım alınmalıdır.
Anüste kaşıntı sorunu yaşayan hastalar bölgeyi nazik bir şekilde temizlemeli, çok kuru ya da çok nemli tutmamalı, bölgenin temizliğinde sabun ve duş ürünlerini kullanmaktan kaçınmalı, basur, deri hastalıkları ve tümör gibi ciddi sorunların tedavisi için uzman bir hekime başvurulmalıdır.
Bir önceki yazımız olan Anüs kaşıntısı neden olur? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: anüs tutulmasi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.