->
Göğüste ağrı, bayılma hissi, halsizlik, iş yaparken çabuk yorulma, dengesizlik, çarpıntı ve fenalaşma hissi, göğüste sıkışma gibi belirtileri bulunan aort kapak darlığının tedavisi sorunun nedeninin de ortaya çıkmasının ardından yapılmaktadır. Sorunlu olan kalp kapağının cerrahi uygulamayla değiştirilmesi hastaların aort darlığında yaşamış oldukları yakınmaların şiddetini de azaltmakta ve zamanla bu şikayetler tamamen ortadan kalkmaktadır. Böylece aort darlığının tedavisi yapılırken bu soruna neden olan faktörün de tedavisi için gereken metotları uygulamaya başlarlar. Aort darlığı tedavisi öncesinde uzman hekimler bu soruna romatizmal ateşlenme, yüksek kolesterol, doğuştan gelen sorunlar, yaşa bağlı deformasyonlar gibi nedenleri de göz önünde bulundururlar.
Aort darlığı nasıl tedavi edilir?
Aort darlığının tedavisi genellikle cerrahi girişimler olmakta ve yapılan cerrahi operasyonda kalp kapağı değiştirilmektedir
Aort darlığının tedavisinde uygulanan kapak değişimi mekanik protez, biyolojik protez veya kadavradan alınan yamalarla yapılmaktadır.
Günümüzde Türk doktorlarının tercihi ise mekanik protez kapaklar oluyor. Türk doktorlarının sıkça kullandığı mekanik protez kapaklar genelde başarı sağlamaktadır. Ancak kimi hastaların cerrahi tedavi yöntemlerine rağmen ölüm risklerinde büyük azalma görülmektedir. Aort kapak tedavisinde uygulanan cerrahi işlemlere bağlı örüm oranı %3-5 arasında oluyor.
Bir önceki yazımız olan AORT yetmezliği tedavisi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.