->
Apandisit ameliyatı için ya genel anestezi ya da spinal anestezi (belden aşağısını uyuşturma) kullanılmakta ve ameliyat yaklaşık olarak 25-30 dakika içinde sonlanmaktadır.
Apandisit ameliyatı olacak olanlar için, akıllardaki apandisit ameliyatı nasıl olur sorusu yanıtsız kalmasın diye apandisit ameliyatı hakkında tüm merak edilenlere sayfamızda yer verdik.
Apandisit ameliyatı nasıl olur?
Apandisit ameliyatında karnın sal alt kadranından 3 cm’lik kesi yapılmakta, ancak teşhisin tam net olmadığı durumlarda göbek alt bölgesinden orta hat kesisi de gerek görülürse kullanılabilir. Yalnızca bir gün önlem amaçlı yatış gerekir, daha sonrasında hasta taburcu edilir. Apandisit ameliyatı sonrası hastaların çok uzun hastanede kalmalarına gerek yoktur
Apandisit ameliyatında, karında sağ alt kadranda kalın bağırsağın başlangıcındaki kör bağırsağın ucunda parmak biçiminde uzanmış olan apandis çıkartılmaktadır.
Apandisit ameliyatı için masaya yatırılan hastaların %15′inde apandisiti taklit eden hastalıklardan dolayı apandisit normal çıkmaktadır. Bu durum apandisitin tanı zorluğundan kaynaklı olarak husule gelmektedir. İltihabi barsak hastalıkları, divertikülit, bazı bağırsak tümörleri, mide bağırsak delinmeleri, ayrıca kadınlarda yumurtalık kistleri yumurtalık iltihapları ve dış gebelik gibi sağlık sorunları apandisiti taklit etmektedir. Apandisitin normal çıkması ardından ameliyat sırasında ek bir müdahale için cerrah ve bölüm uzmanı icap ederse aynı seansta bu işlemi gerçekleştirebilir.
Bir önceki yazımız olan Lenfödem nasıl tedavi edilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: Dışgebelik ve apandis hastalıqı nasıl olur, apandisit ameliyatı sonrası iyi gelen bitkisel, apandisit ameliyatı sonrası yapılması gerekenler, apandisit nerede, apandisiti taklit eden belirtiler
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.