->
Böyle bir durumda apandis iltihaplanması husule gelir ve apandis iç boşluğu tıkanarak kör bağırsakla bağlantısını zayıflar.
Kör bağırsağın bir uzantısı olan ve sindirim sistemi önemli organlarından olan apandisitin ilk belirtileri bulantı ve kusma, iştahın azalması, ateşlenme husule gelmesi olurken, en belirgin belirtisi ise göbek çevresi ve karın üstünde hissedilen ağrıdır. Bu tıkanıklığın husule gelmesinde yoğun mukus tıkaçları, bağırsak solucanları, apandisin çok uzun olması, duvarlarında hareketi zorlaştıran köşelerin bulunması ya da kiraz gibi meyvelerin takılı kalan çekirdeklerinin rolü bulunuyor.
Apandis iltihabı giderek kötüleştiği zamana apandisit gereğinden çok fazla gergin bir durum alıp, büyüyor. Tüm bu şikayetler önce ataklar halinde başlamakta ve zamanla süreklilik kazanarak hastanın hayatını felç etmektedir. Peki ama apandisit neden patlar? Apandisitin patlama nedenleri nelerdir? Hangi durumlarda apandisitin patlaması olur? İşte çoğumuzun merak ettiği bu soruların yanıtı, yazımızın devamında…
Apandis patlaması neden olur?
Apandisin iç boşluğu çok dar olmakta ve bağırsak florasında yaşayan mikroorganizmalar bu bölgeye yerleşerek burada yaşamaya başladıkları zaman, apandis bu mikroplarla savaşmakta yeterli dirence sahip olmadığından kötü etkilenir
Parlaklığını yitirme ve hafif matlaşma gösteren apandis iyice gerilip büyüdüğü zaman patlayabiliyor. Apandisi bölgesinde ortaya çıkan hafif ağrılar karşısında mutlaka bir uzmana muayene olmak gerekir. Aksi durumda apandis iltihabı ilerler ve irinli apandise dönüşürse patlayabilir.
Bir önceki Nefes darlığının tedavisi var mı? başlıklı konumuzda nefes darlığı nasıl geçer ve nefes darlığı nasıl tedavi edilir hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: apandisit bulaşıcı mı, apandisit patlama sebebleri, apandisit patlaması belirtileri nelerdir, apandis patlamasının nedeni nedir, apandis niye patlar
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.