->
Yapılan arı alerjisi aşısı bu durumda oldukça işe yarıyor ve %100 koruma sağlıyor.
Arı sokması esnasında eğer ki arının iğnesi deride kalmış ise derhal dışarıya çıkartılmalıdır, çünkü arının iğnesi deride kaldıkça zehir salınımı daha da artmaktadır. Peki arı sokması durumunda neler yapılmalı, uzmanlar arı sokmalarına maruz kalanlara ne gibi öneriler sunmaktadır işte yanıtları:
Arı sokmasında yapılması gerekenler
Arı sokmasına karşı alerjisi olanlar için uzmanlar 3 yıl kadar koruma sağlayan arı alerjisi aşısının yapılmasını önermekteler. Eğer ki kişinin arı sokmasına karşı alerjisi yoksa ya da ilk defaya arı sokması ile karşılıyorsa evde bir takım tedavi yöntemleri sayesinde tehlike ortadan kaldırılabilirken, ciddi olan durumlarda mutlaka tıbbi tedavi gerekli olmaktadır. Çok fazla arı sokması ile karşılaşmak ciddi alerjik reaksiyonlarına sebep olmakta ve özellikle de arı sokmasına alerjisi olanların hayatını tehlike atmaktadır.
Tehlikeli böcekler olan arılar, zaman zaman insanları sokarak iğnelerinde barındırdıkları zehri insan vücuduna geçmesini sağlamakta olup çoğu zaman ciddi bir soruna yol açmasa da, alerjik bünyeye sahip olanlarda ya da defalarca arı sokmasına maruz kalan insanlarda tehlike yaratabiliyor
Tırnaklarınızla ya da bir cımbız yardımıyla deride kalmış olan arı iğnesini çıkartın. Ardından hemen sabunlu su ile bölgeyi yıkayın. Ağrı sokmalarının sonrasında hafif bir şişlik olacaktır. Bu şişliği engellemek için bölgeye soğuk kompres uygulaması yapın. Soğuk kompres aynı zamanda acıyı ve ağrıyı da hafifletecektir. Kaşıntı ve kızarıklık için ise eczaneden krem ya da losyon alıp kullanabilirsiniz. Eğer ki arı sokmasına alerjiniz varsa derhal acil yardım servisine başvurun. Geçmiş olsun…
Bir önceki yazımız olan Yılan sokmasında ilk yardım nasıl yapılır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: evde böcek sokması
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.