->
Bu sebeplerden dolayı ortaya çıkan arpacık kızarıklık, şişlik, ağrı, çapaklanma ve bulanık görme gibi belirtiler gösterir. Kirpik dibinin iltihaplanması ve tıkanması da makyajdan, uykusuzluktan ve göz hijyeninin yeterli olmamasından kaynaklanır.
Gözde arpacık çıkmasının en önemli nedenlerinden biri, kirpik dibindeki yağ bezelerinin tıkanmış ve iltihap kapmış olmasıdır. Çünkü arpacık, göz sağlığını hiçe sayan, kalıcı sağlık sorunlarına yol açıp sizi gözlük kullanmaya mecbur bırakan ve görme problemlerine yol açan tehlikeli bir hastalıktır.
Birtakım sebeplerden ötürü göz çevresinde seyir eden arpacık, küçük bir sorun olarak görülmemeli, muhakkak tedavi için bir hekime başvurulmalı ve en önemlisi de göz hijyenine yeterli ihtimam gösterilmelidir
Arpacık nasıl tedavi edilir?
Gözde çıkan arpacık tedavisi yapılmadığı zaman ya da tedaviye geç kalındığında kalıcı hasarların ortaya çıkması an meselesidir. Arpacık giderek tüm göz çevresine yayılmaya ve göz kapağının şişmesine yol açar. Bu durumda tek tedavi yolu ise cerrahi işlemlerdir.
Arpacık tedavisi için öncelikle antibiyotikler kullanılır. Kirpik dibindeki yağ bezelerinin açılması için sıcak pansuman ve antibiyotikli göz damlaları ile tedaviye başlanır. Tedaviden bir ay içinde karşılık alınmazsa lokal anestezi altında ameliyatla tıkalı olan yağ bezelerinin içi boşaltılır.
Bir önceki Katarakt tedavisi başlıklı konumuzda katarakt ameliyatı, katarakt ameliyatı nasıl yapılır ve kataraktın tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: gozde arpacik cikmasi sislik yapar mi, gözde kalıcı arpacık, arpacik cikmasi nasil onlenir, arpacik cikmas i, kulak arkasi arpacik
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.