->
genellikle çocukluk ve ergenlik döneminde husule gelen ve ergenlik dönemi sonrasında da devam eden kronik bir egzama çeşidi olan atopik egzama, tedavi edilebilir bir rahatsızlık olsa da, ne yazık ki yüksek oranda nüksetme riski de bulunmaktadır. Atopik egzama hastalığı belirtilerinin en net şikayetleri vücutta kızarıklık oluşması ve kaşıntı meydana gelmesidir. Peki atopik egzamanın belirtileri nelerdir?
Atopik egzamanın belirtileri
Hastanın yaşına ve hastalığın seyrine göre atopik egzama kişiden kişiye değişen farklı belirtiler ile husule gelmektedir. Aynı zamanda gıdasal alerjenlere karşı antikorlarında da atopik egzamanın görülmesinde etkisi büyüktür. Atopik egzama hastalığının meydana çıkmasında ekseri ev tozu alerjenlerinin, bahar polenlerinin, küf mantarlarının ve buna benzer hava yolu ile bulaşan bir takım alerjenlerin rolü bulunmaktadır
Kızarıklık ve kaşıntı gibi akut şikayetlerin yanı sıra bebeklerin yüzünde, saç derisinde , kol ve bacaklarının dış kısımlarında bu belirtilere sıkça rastlanır. Ergenlik dönemindeki çocuklarda ise atopik egzamanın belirtisi deride kalınlaşma ve deri çizgilerinde belirginleşmedir. Gün boyu süren ve geceleri artan kaşıntılar, deride kalınlaşma, derinin kuru olması, boyun, göz kapakları, dirsek önü ve diz arkası bölgelerinde belirtiler daha yoğun bir şekilde yaşanır.
Atopik egzama daha çok bebekleri etkiler. Ergenlik döneminde de bu soruna sık rastlanır. Hatta bazı yetişkinlerinde atopik egzamaya yakalandığı görülmüştür. Nadiren de olsa yetişkinleri de etkileyen bu sorunun yetişkinlerdeki belirtileri ergen kişilerin yaşadığı belirtilerle aynıdır.
Bir önceki Atopik egzama tedavisi başlıklı konumuzda atopik egzama hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: egzama çeşitleri, Atopik egzama ergenlik cagi, bebeğin yüzünde egzama, ergenlik egzaması ve tedavisi, yetişkinlerde egzama
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.